Παρασκευή 14 Αυγ 2020 17:04      

5.000 Τόνους ακτινίδια συγκέντρωσε φέτος Ιταλός έμπορος στην Πιερία

ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 5.000 ΤΟΝΟΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΦΕΤΟΣ ΙΤΑΛΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ
 ΣΕ  1.200 ΙΤΑΛΙΚΑ S/M ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ETIKETTA «DION»
Ρεπορτάζ: Γιάννης Τσιμπονίδης

Με αφορμή την ολοκλήρωση της συγκομιδής των ακτινιδίων για την φετινή περίοδο,  ο έμπορος αγροτικών προϊόντων από την Ιταλία κ. Αχιλλέας Αντριάνι  της εταιρίας «AGROFRUTTA ADRIANI ACHILLE», προσκάλεσε  τους περίπου 120 συνεργαζόμενους αγρότες ακτινιδιοπαραγωγούς κυρίως από την περιοχή  του πρώην Δήμου Δίου, σε οικογενειακό κέντρο της Νέας Εφέσσου, προσφέροντάς τους ένα αποχαιρετιστήριο  γεύμα με μουσική και τραγούδια, το βράδυ της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου.

Ο κ. Αντριάνι διαθέτει εταιρία εμπορίας αγροτικών προϊόντων στην Ιταλία και βρέθηκε φέτος στην Πιερία για 5η συνεχή χρονιά, αγοράζοντας κυρίως ακτινίδια, τα επώνυμα ποιοτικά επιτραπέζια άσπερμα σταφύλια Γκρίμσον, ρόδια, κάστανα, κυδώνια αλλά  και άλλα αγροτικά προϊόντα,  από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια) από τη νότια χώρα. 
Φέτος προμηθεύτηκε από περιοχή του Δίου μια ποσότητα περί τους 5.000 τόνους ποιοτικών ακτινιδίων, όπως μας δήλωσε, τα οποία σημειωτέον φτάνουν με την ετικέτα και την επωνυμία «DION» στους Ιταλούς καταναλωτές, μέσα από την γνωστή αλυσίδα των περίπου 1.200 σούπερ μάρκετ Eurospin, ως αμιγώς Ελληνικά ακτινίδια, δίνοντας ώθηση στα παραγόμενα προϊόντα μας, προσφέροντας παράλληλα ικανοποιητικές τιμές σε αυτούς. Οι δε τελικές τιμές που προσέφερε η εταιρία του κ. Αντριάνι στους ακτινιδιοπαραγωγούς της περιοχής μας,  ήταν 55 λεπτά το κιλό. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο Ιταλός έμπορος διασφάλισε απόλυτα την πληρωμή στους συνεργαζόμενους με αυτόν αγρότες παραγωγούς,  ενώ σημειώνεται πως στήριξε οικονομικά και οικογένεια που αντιμετώπιζε μέλος της σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο κ. Αντριάνι εξέφρασε την επιθυμία αυτή η συνεργασία στο μέλλον να διευρυνθεί περαιτέρω μιας και τα Πιερικά μας αγροτικά προϊόντα προτιμούνται στην Ιταλική αγορά.

Σαν επίλογο ο επιχειρηματίας προσέφερε από ένα δώρο έκπληξη στους καλεσμένους του, χρήσιμο στην καθημερινή τους εργασία για την χειμερινή περίοδο.

Αγροτικά Ακτινίδια Πιερία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top