Παρασκευή 28 Φεβ 2020 0:50      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Φ. Μπαραλιάκος: «Κάθε μέρα θα τιμώ την συμφωνία αλήθειας που μαζί υπογράψαμε»!

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, με πολύ κόσμο να παρακολουθεί την ομιλία και εκτός της αίθουσας του συνεδριακού κέντρου Κατερίνης, ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Φώντας Μπαραλιάκος γιόρτασε μαζί με τους πολίτες την ονομαστική του εορτή χθες το μεσημέρι. Ο κ. Μπαραλιάκος μαζί με τη σύζυγο του Μελίνα, υποδεχόταν από νωρίς τον κόσμο που έσπευσε να του ευχηθεί. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή, παραβρέθηκαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη πατήρ Μιχαήλ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Στέλιος Πέτσας, ο βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σπφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο αστυνομικος διευθυντής Πιερίας κ. Γιώργος Τζήμας, ο διοικητής της Π.Υ. Κατερίνης κ. Φαλάρας, ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ κ. Κωνσταντίνος Χρίστογλου, η πρόεδρος της ΕΞΕΠ λα Ευαγγελία Λάμπρου- Ξυπτερα, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κα Μίνα Στρίμπα, οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου κ. Τσενεκίδης και Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Χριστοφορίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ευχήθηκε στον βουλευτή για την ονομαστική εορτή και αναφέρθηκε συνοπτικά στις προσπάθειες της κυβέρνησης αλλά και για τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, έχουμε τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τρίτον έχουμε τη δύναμη να κάνουμε ότι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο βουλευτής κ. Μπαραλιάκος

Στην ομιλία του ο κ. Μπαραλιάκος ευχαρίστησε τους πολίτες για την μεγάλη ανταπόκρισης στο κάλεσμα του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους που μας συνδέουν δεσμοί αμοιβαίας αγάπης, φιλίας, εμπιστοσύνης και εκτίμησης. Όλους εσάς που πορευτήκαμε μαζί στις γειτονιές και στα χωριά μας, στα καφενεία και στους χώρους εργασίας, σε δύσκολες και ευχάριστες καταστάσεις. Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε κοινούς αγώνες μέσα από τους οποίους σφυρηλατούμε καθημερινά μια ειλικρινή και στενή σχέση. Μία σχέση ανθρώπινη και προσωπική. Και σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε με τη σημερινή σας παρουσία». Όπως υπογράμμισε η συνάντηση αυτή δεν αποτελούσε απλώς και μόνο κάλεσμα για να γίνει ένας απολογισμός των πεπραγμένων του τελευταίου εξάμηνο, αλλά να ανανεώσουν τη δέσμευση, ότι και τους επόμενους μήνες θα είναι μαζί, στην πρώτη γραμμή, για να προασπίσουν τα συμφέροντα της Πιερίας.

Το κυβερνητικό έργο

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπαραλιάκος στους έξι μήνες που στο τιμόνι της χώρας είναι η Ν.Δ αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη των εταίρων μας και η Ελλάδα αποτελεί πλέον τον ισχυρό παίκτη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. « Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφορούσε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά, πολύ νωρίτερα μάλιστα απ’ ότι είχε εξαγγελθεί προεκλογικά, με τους φορολογούμενους να βλέπουν απτή μείωση στα εκκαθαριστικά τους. Και αναμένεται να δουν περαιτέρω μείωση και αυτή τη χρονιά. Μαζί με τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ φέραμε και την βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων με ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ενώ επιστρέψαμε αυξημένες μάλιστα τις συντάξεις χηρείας. Ψηφίσαμε δυο εμβληματικά νομοσχέδια, το αναπτυξιακό και το φορολογικό, που συνδυαστικά μετασχηματίζουν το οικονομικό περιβάλλον της χώρας και το καθιστούν φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και πόλο έλξης μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων, ενώ στις διατάξεις τους προβλέψαμε μέτρα και ρυθμίσεις που θα τονώσουν την απασχόληση».

Η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Μπαραλιάκος αναφέρθηκε επίσης στην Συμφωνία τω Πρεσπών. «Όλοι γνωρίζετε ότι από την πρώτη στιγμή την καταγγείλαμε ως επαίσχυντη και εθνικά επιζήμια. Εξαντλήσαμε όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε την ψήφισή της. Είχαμε προειδοποιήσει για τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αβλεψίες. Σταθήκαμε πλάι πλάι στα μεγαλειώδη εθνικά συλλαλητήρια διαμαρτυρόμενοι για τις παραχωρήσεις στο όνομα, τη γλώσσα και την ταυτότητα της Μακεδονίας μας. Κληρονομήσαμε αυτήν την κατάσταση. Και έκτοτε βήμα βήμα προσπαθούμε να μαζέψουμε τα απόνερα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι εύκολο, όμως δεν το βάζουμε κάτω. Η καμπάνια για τα μακεδονικά προϊόντα ήταν μια επιτυχημένη πρωτοβουλία που στην ουσία ακυρώνει συγκεκριμένα άρθρα της συμφωνίας στην πράξη. Το ίδιο κάνει και η επαναφορά στα βιβλία της ιστορίας της διδασκαλίας του Μακεδονικού Αγώνα και της μορφής του Παύλου Μελά. Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Να έχετε υπομονή και εμπιστοσύνη. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Μέχρι την τελική δικαίωση. Για μας η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική! Μακεδονία είναι η ψυχή μας!» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Πιερίας.

Τα έργα και οι συναντήσεις για την Πιερία

Κάνοντας έναν απολογισμό των όσων έγιναν στην Πιερία, ο κ. Μπαραλιάκος αναφέρθηκε στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης deminimis για τους καπνοπαραγωγούς, που ήταν ένα προσωπικό του στοίχημα. Μια αδικία προερχόμενη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν εξασφάλισε τα απαιτούμενα κονδύλια της αποζημίωσης με την αδιαφορία των Πιεριέων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους αποκαταστάθηκε. Με την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος άκουσε το δίκαιο αίτημα των καπνοπαραγωγών μας και συμπεριέλαβε στην αποζημίωση και την Πιερία, κατορθώσαμε η οικονομική ενίσχυση deminimis να καταβληθεί παραμονές Χριστουγέννων δίνοντας ανάσα σε εκατοντάδες αγρότες μας», τόνισε και αναφέρθηκε στις επαφές που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα για διάφορα θέματα του νομού, όπως: Συνάντηση με τον υπ ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη για τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης και το 4ο Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα για την άμεση ανάγκη ανανέωσης του στόλου σε σκάφη και οχήματα, την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Υπολιμεναρχείου σε νέο κτήριο καθώς και την ανακατασκευή της προβλήτας της Παραλίας, η οποία αποτελεί τοπόσημο για τον οικισμό και η εικόνας της είναι απαράδεκτη.

«Είμαι σε συνεχή επαφή με αλλεπάλληλες συναντήσεις και διασκέψεις με το Υπουργείο Ανάπτυξης, με το οποίο σχεδιάζουμε τις ράγες πάνω στις οποίες το τρένο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης θα διατρέξει την Πιερία. Τόσο με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και με τους υφυπουργούς κ. Παπαθανάση και Δήμα προχωράμε από κοινού στη στήριξη επιχειρήσεων της Πιερίας με έμφαση σε αυτές που επενδύουν στην έρευνα και την καινοτομία και τον τρόπο με τον οποίο αυτές θα ενισχυθούν ουσιαστικά με την αρωγή της Πολιτείας.

Θα μου επιτρέψετε, να αναφερθώ σε μια επένδυση που για μένα αποτελεί προσωπικό στοίχημα και πιστεύω βαθιά ότι θα αποτελέσει πολλαπλασιαστή δυναμικής και εξωστρέφειας για την Πιερία. Είναι μόνιμη έγνοια μου και θα επιμείνω μέχρι να πραγματοποιηθεί. Μιλάω, φυσικά, για τα Υδατοδρόμια, για τα οποία θα κατατεθεί νομοσχέδιο το προσεχές διάστημα. Πιστεύω πραγματικά ότι μπορεί να αποτελέσει για τον τόπο μας ακόμα έναν μοχλό αύξησης της επισκεψιμότητας και αναβάθμισης του τουριστικού προορισμού και θα εργαστώ σε συνεργασία με τους δημάρχους και την αντιπεριφερειάρχη και τον υπουργό, με όλες μου τις δυνάμεις για την υλοποίηση μια τέτοιας μεγαλόπνοης επένδυσης.

Προτεραιότητά μου αυτό το εξάμηνο υπήρξε και η προώθηση των πολιτισμικών ζητημάτων της Πιερίας, καθώς επίσης πιστεύω ότι αποτελεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα και ανεκτίμητη δεξαμενή αναπτυξιακών δυνατοτήτων. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έθεσα υπ’ όψιν της Υπουργού Πολιτισμού, κας Μενδώνη, τον τρόπο λειτουργίας των αρχαιολογικών Μουσείων Δίου για την βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών και την ενίσχυση τους με επιπλέον προσωπικό. Έθεσα υπ’ όψιν της Υπουργού το μείζον ζήτημα της επιστροφής στον φυσικό τους χώρο των αρχαίων του Μακρυγιάλου, που αποτελεί για μένα θέμα ύψιστης προτεραιότητας.

Σε συνεννόηση με τους δραστήριους πολιτιστικούς φορείς του νομού μας, μετέφερα προτάσεις για την ανάδειξη των ετήσιων πολιτιστικών δρώμενων στην Πιερία και την καλύτερη αξιοποίησή τους. Σε συνδυασμό με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πρότεινα συγκεκριμένες συνέργειες και κατέθεσα προτάσεις με κοινό προσανατολισμό.

Η μετάβαση στην ψηφιακή διακυβέρνηση η οποία αποτελεί προμετωπίδα της κυβερνητικής πολιτικής είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της δεκαετίας που ξεκινά. Πρέπει να ανέβουμε σε αυτό το τρένο και να μην χαθεί μια τεράστια ευκαιρία για τον νομό μας. Για τον λόγο αυτό συναντήθηκα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκη, για να επιλέξουμε στοχευμένα ψηφιακά προγράμματα που μπορούν να τύχουν εφαρμογής στην Πιερία, με κεντρικό πυλώνα την ανάδειξη και προβολή του Ολύμπου και των αρχαιολογικών μας χώρων».

Φώντας Μπαραλιάκος Νέα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top