Παρασκευή 23 Οκτ 2020 8:07      

Αχτσιόγλου: 11 προγράμματα μέσα στο 2019 για 88.500 νέες θέσεις εργασίας ανέργων

Τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, εστιάζοντας σε τρεις άξονες. Ο πρώτος αφορά τους μακροχρόνια ανέργους και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που στοχεύουν, όπως τόνισε τον «σκληρό πυρήνα» της ανεργίας με διάρκεια πλέον όχι 5 αλλά 8 μήνες και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο δεύτερος άξονας έχει στόχο την πρόσληψη ανέργων στον ιδιωτικό τομέα και ο τρίτος, αφορά προγράμματα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για κατάρτιση ανέργων.

«Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει μέχρι το Α’ τρίμηνο του 2019 την προκήρυξη 11 νέων προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ, που θα απευθύνονται σε 88.500 ανέργους, είπε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατά τη συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν «εξ αυτών 31.500 θέσεις στα προγράμματα θα αφορούν νέους ανέργους».

Μέχρι τώρα εφαρμόστηκαν προγράμματα προϋπολογισμού ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και σήμερα, την επομένη των μνημονίων κάνουμε ένα ακόμη βήμα με έμφαση τη στήριξη των νέων, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικά για τους νέους επιστήμονες προβλέπεται ότι θα ανέρχονται σε 10.000 οι ωφελούμενοι για θέσεις πλήρους εργασίας και απολαβές που βάσει του προϋπολογισμού των 112 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένονται της τάξης των 1600 ευρώ σε νέο εργαζόμενο.

Με δωδεκάμηνη σύμβαση και απολαβές ως 1400 ευρώ, προβλέπονται 5.000 προσλήψεις νέων σε τομείς αναβάθμισης, όπως π. χ η ψηφιοποίηση φακέλων ασφαλισμένων.

Εκτός από την ανάσχεση της φυγής νέων στο εξωτερικό (brain drain), οι συλλογικές συμβάσεις καλύπτουν ήδη 190.000 εργαζόμενους, ενώ επιταχύνεται η διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού από τον Ιανουάριο του 2019, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Πηγή

εργασία Αχτσιόγλου Θέσεις εργασίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top