Δευτέρα 8 Μαρ 2021 1:52      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της Κατερίνης από τις στάσεις του τρένου

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση που λήφθηκε από την ΟΣΕ σύμφωνα με την οποία η Κατερίνη δεν θα περιλαμβάνεται στους σταθμούς που θα γίνονται από  νέο γρήγορο τρένο που θα καλύπτει την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε τρείς ώρες και κάτι. Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης με επιστολή του προς τον ΟΣΕ εκφράζει την αντίθεση του στην απόφαση αυτή καθώς η Κατερίνη και η Πιερία αποκλείονται από τις προγραμματισμένες στάσεις. Ο νομός που αποτελεί και τουριστικό προορισμό μάλιστα, αποτελεί έναν ακόμη  λόγο για να συμπεριληφθεί .

Αντιδράσεις από τον δήμο Κατερίνης 
Με έγγραφο του ο δήμος Κατερίνης και ημερομηνία 20 Μάιου προς τον ΟΣΕ απευθύνει ερώτηση εάν πράγματι δεν προβλέπεται  ο σταθμός Κατερίνης και ζητά να υπολογιστεί στην όποια λήψη απόφασης ότι ο δήμος Κατερίνης αφενός είναι υπό την ευρεία έννοια διαμετακομιστικό κέντρο, αφετέρου βρίσκεται σε προαστιακή απόσταση τόσο από την Θεσσαλονίκη  όσο και από τη Λάρισα. «Έχοντας ως στόχο την οικιστική ανάπτυξη καθώς και την τουριστική ανάπτυξη είναι απαραίτητο το τρένο να βρίσκεται στο δίκτυο των μεταφορών από και προς  δήμο Κατερίνης και εν προκειμένω να κάνει στάση στο σταθμό Κατερίνης» καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Κατερίνης.

Ο Θ. Λιακόπουλος
Ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν έχει  εξαντληθεί κάθε δυνατότητα παρέμβασης  δίνοντας στους αρμοδίους  σοβαρούς λόγους για να το ξανασκεφτούν.
«Είναι λυπηρό να μένουμε έξω από τα νέα δρομολόγια των ταχύτατων τρένων. Έχει δίκιο ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης για τη διαμαρτυρία του. Από την άλλη, πρόκειται για μία ιδιωτική εταιρία που έλαβε την απόφασή της χωρίς κάποιος από τον Δήμο να ενδιαφερθεί, χωρίς κανείς να της παρουσιάσει επιχειρήματα οικονομικής φύσεως. Δυστυχώς φωνάζουμε μετά το κακό, δεν προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε. Ως νέα δημοτική αρχή, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα παρέμβασης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσθέσουμε και την Κατερίνη ως στάση. Από την άλλη, με όλα αυτά που σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε στην Κατερίνη από την 1ηΣεπτεμβρίου που θα αναλάβουμε τη διοίκηση, θα τους δώσουμε σοβαρούς λόγους για να το ξανασκεφτούν. Φέρνοντας χιλιάδες επισκέπτες στην Κατερίνη κάθε μήνα, θα δημιουργήσουμε μία αγορά με ενδιαφέρον και για τις μεταφορές με τρένο. Θα δουλέψουμε και θα τα καταφέρουμε!»

ΟΣΕ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top