Κυριακή 27 Σεπ 2020 13:14      

Αποφασίστηκε η λήψη δανείου ύψους 5.625,000,00 ευρώ

ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΤΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η σύναψη δανείου ύψους 5.625,000,00 ευρώ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός του δήμου, όπως είπε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κουκοδήμος κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να βοηθήσουν και να ψηφίσουν το δάνειο. «Θα πάμε σίγουρα σε περιστολή δαπανών και δεν αναφέρουμε τις οφειλές της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ που είναι περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ και άλλα τρία ο δήμος. Είμαστε ο μεγαλύτερος οφειλέτης ως δήμος στη ΔΕΗ» ανέφερε ο δήμαρχος Κατερίνης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στο σώμα: «θέλω να στηρίξετε την πρόταση που κάνουμε για να είναι ομόφωνη η απόφαση».

Τα οικονομικά του δήμου

Το θέμα της σύναψης του δανείου εισηγήθηκε οι διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας κ. Κιτιξής ο οποίος τόνισε ότι ο αποκλειστικός σκοπός του είναι να εξοφληθούν οφειλές του δήμου . Όπως τόνισε στις 30/9/2019 τα έσοδα του δήμου ήταν 87.275,000,00, ενώ η πρόβλεψη για τα έξοδα είναι 92.900,00 ευρώ σημειώνοντας μια απόκλιση της τάξης των περίπου εννέα εκατομμυρίων ευρώ, η οποία πρέπει να καλυφθεί. Από το ποσό αυτό ένα ποσοστό θα καλυφθεί όπως ειπώθηκε από την είσπραξη των δημοτικών τελών μετά και την αύξηση που ψηφίστηκε κατά 20% και το υπόλοιπο θα καλυφθεί με το δάνειο που θα πάρει ο δήμος.

Στις τοποθετήσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους ως προς την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων αλλά και την αναγκαιότητα λήψης του δανείου.

Δήμος Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top