Σάββατο 15 Αυγ 2020 10:36      

Απομακρύνθηκαν κλειστά περίπτερα από τον αστικό ιστό

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ

Με στόχο την απρόσκοπτη προσπέλαση και την απομάκρυνση εμποδίων που προκαλούν αισθητική και λειτουργική όχληση, ο Δήμος Κατερίνης, με εντολή του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου συνεχίζει την αποξήλωση και οριστική απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων περιπτέρων από τους δημόσιους χώρους της περιοχής ευθύνης του.  Προς την κατεύθυνση αυτή, συμβάλει η αποξήλωση περιπτέρων, η οποία ολοκληρώθηκε προχθες το απόγευμα, με τη συνεργασία της Τεχνικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, αφενός στην συμβολή  των οδών 16ης Οκτωβρίου και Δημάδη (πίσω από το Δημαρχιακό μέγαρο), αφετέρου στη γωνία των οδών Ανδρούτσου και Βασιλέως Β’.

Οι ενέργειες που προηγήθηκαν

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, προηγήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης των περιπτέρων λόγω έλλειψης διάδοχης κατάστασης των ιδιοκτητών, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάργησή τους, ενώ η απομάκρυνση των κουβουκλίων έγινε με δαπάνη του Δήμου.

Απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κώστα Λιακόπουλο, οι οποίοι συντόνισαν τις εργασίες απομάκρυνσης «η απελευθέρωση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων και η διευκόλυνση διέλευσης των πεζών και ΑμεΑ συνιστά προτεραιότητα για τον Δήμο Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα της απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων περιπτέρων, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της αισθητικής - λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος του Δήμου είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί».

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top