Κυριακή 12 Ιουλ 2020 16:45      

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Το άκρον άωτον του κυνισμού

Μια φορά ένας βασιλιάς για να διασκεδάσει την ανία του είπε στο γελωτοποιό του να κάμει μια πράξη που η δικαιολογία της να είναι χειρότερη από την ίδια την πράξη. Έτσι μια μέρα που καθόταν αμέριμνος αισθάνεται μια δυνατή τσιμπιά στον βασιλικό του πισινό. Αμέσως γυρνά αγριεμένος και βλέπει τον γελωτοποιό του.

 - Τι έκανες βρε ηλίθιε;
 - Συγγνώμη μεγαλειότατε, νόμιζα πώς ήταν η …μεγαλειοτάτη!
  Στο κυβερνόν κόμμα κατάφεραν κι αυτό ακόμα. Η δικαιολογία να είναι χειρότερη από την πράξη. Η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου φρόντισε να εξασφαλίσει την κόρη της μετακινώντας την από τα Ελτά στη Βουλή.

Νομίζουμε κάθε ελληνίδα μάννα το ίδιο θα έκανε. Το δικαιολόγησε όμως λέγοντας ότι διέθετε τις απαραίτητες διασυνδέσεις και η κόρη της είχε τόσα προσόντα που χαραμίζονταν σε ταπεινές υπηρεσίες! Μολονότι αυτά γίνονται αλλά δεν λέγονται ας πούμε  ότι ξέφυγε από τα εσκαμμένα αλλά δεν ήταν και προς θάνατο! Αλίμονο σε μας που δεν έχουμε το λεγόμενο «μέσον» ή κάτι παραπάνω το «δόντι».

Και τότε ήρθε η χαριστική βολή που μας αποτελείωσε: ζήτησε συγγνώμη μόνο από το κόμμα , τους φίλους και τους συντρόφους της!

 Αυτή ήταν μια πράξη ύψιστης περιφρόνησης και φανερώνει μια «αριστοκρατική» αλλά και λενινιστική νοοτροπία. Είναι σαν να μας έλεγε:

 -Δεν αξίζετε την προσοχή μου. Απολογούμαι μόνο στα συντρόφια μου που τους αναγνωρίζω σαν οντότητες. Σας παραχωρώ το δικαίωμα να τρώτε το σανό που με την μεγαλοψυχία μας σας ταΐζουμε κι αυτό πολύ σας είναι.
 - Μα κυρία μου και σε μας οφείλετε μια συγγνώμη. 
 - Γιατί; Υπήρχε περίπτωση να διορίσετε την κόρη σας στη βουλή και σας πρόλαβα;   Μόνο οι σύντροφοί μου μπορεί να αδικήθηκαν. Δεν σας κόβει καθόλου;
 - Προφανώς δεν μας κόβει κυρία Τασία μας γιατί αλλιώς θα σε ψηφίζαμε;

 Αλλά και ο κύριος πρόεδρος της Βουλής δεν αισθάνθηκε καμιά ανάγκη να απολογηθεί για την κατάντια της βουλής κι αν δεν έκανε επέμβαση ο κ. πρωθυπουργός θα διόριζαν και τα ανίψια τους μέχρι τετάρτου βαθμού!

 Κάτι δεν πάει καλά με δαύτους. Βάλθηκαν όχι απλά να βγάλουν τον Κυριάκο πρωθυπουργό αλλά και να τον καταστήσουν παντοδύναμο ώστε να επαληθευθούν οι προβλέψεις τους! 

Μέχρι τώρα δυσαρέστησαν τον λαό και πάνε ολοταχώς να τον εξοργίσουν διαλαλώντας το «ηθικό τους πλεονέκτημα» αντί να λουφάξουν. «Λαγός τη φτέρη κούναγε κακό του κεφαλιού του»…

Κώστας Δαλακιουρίδης 

Scroll to Top