Κυριακή 5 Ιουλ 2020 22:29      

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Το Ισλάμ κι εμείς

Παρακολουθήσαμε στο διαδίκτυο ένα βίντεο για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει το Ισλάμ για την Ευρώπη και σε μεγαλύτερο βαθμό για εμάς. 

Αρχικά πρέπει να κάνουμε μια διάκριση. Το Ισλάμ δεν είναι ακόμα μια θρησκεία. Είναι ένας τρόπος ζωής που καθορίζεται από τον Αλλάχ στην παραμικρή του λεπτομέρεια. Η συζήτηση άρχισε από τη Γαλλία όπου μια ομάδα μουσουλμάνων ζήτησε να απαγορευθεί το χοιρινό στα σχολεία που διαθέτουν φαγητό για τους μαθητές τους. 

Δεν είχαν τη στοιχειώδη λογική να σκεφθούν ότι αυτή είναι μια σοφή απαγόρευση για το κλίμα της Αραβίας ή παρομοίων χωρών. Δεν εφαρμόζεται αδιάκριτα παντού. Παρόλα αυτά, όταν γίνουν πλειοψηφία θα κλείσουν οι χοιροτροφικές επιχειρήσεις.

Όμως αυτό δεν είναι και προς θάνατο, τουλάχιστον για τα γουρούνια. Όμως σε ερώτηση «δημοκρατία ή σαρία» όλοι οι μουσουλμάνοι απάντησαν «σαρία». Μπροστά στον νόμο του Θεού οι ανθρώπινοι νόμοι, όπως λένε, είναι ατελείς! Και βέβαια το δίκαιο το καθορίζει ο νόμος τους που είναι τουλάχιστον πρωτόγονος. Κόβουν χέρια, πόδια και διάφορα όργανα που δεν υπακούν στον νόμο του Αλλάχ.

Βέβαια η κ. Λεπέν ξεσπάθωσε. Όχι φυσικά για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, αλλά για να ενισχυθεί το κόμμα της από την ξενοφοβία. Ήδη μερικές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η  Αγγλία, το Βέλγιο και όσες υπήρξαν αποικιοκρατικές δυνάμεις νιώθουν στο πετσί τους την απειλή. Σε μερικές δεκάδες χρόνια γύρω στο 2050 ή και πριν οι πλειοψηφία θα είναι μουσουλμάνοι.

Μερικοί προοδευτικοί έχουν την εντύπωση ότι θα μπορέσουν να τους χειραγωγήσουν ανάλογα. Ένας Γάλλος διανοούμενος ο Ροζέ Γκαροντί μετά από πολλές αναζητήσεις κατέληξε στο Ισλάμ. Τότε άκουσε με έκπληξη ότι αυτή η επιλογή είναι η τελευταία αφού δεν υπάρχει άλλη αληθινή θρησκεία. Κι αυτό επί ποινή θανάτου!

Το όλο πρόβλημα λοιπόν είναι ότι δυτικός πολιτισμός και Ισλάμ είναι ασύμβατα. Είτε αυτοί θα παύσουν να θρησκεύονται όπως η πλειονότητα των Ευρωπαίων, είτε οι Ευρωπαίοι θα ασπαστούν το Ισλάμ αλλιώς θα καταδιώκονται απηνώς στην ίδια τους την πατρίδα.

Δεν νομίζουμε ότι για τους άντρες τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα, αφού οι ζόρικοι θα μπορούν να δέρνουν τη γυναίκα τους «συμφώνως τω νόμω». Το πρόβλημα είναι για τις γυναίκες που θα χάσουν μονομιάς ότι κέρδισαν με αιώνες αγώνων. Για το Ισλάμ η γυναίκα δεν είναι πλήρες ανθρώπινο όν. Ό νόμος τους καθορίζει ότι η μαρτυρία ενός άντρα ισοδυναμεί με τη μαρτυρία δύο γυναικών. Άλλωστε ο Παράδεισός τους είναι μόνο για άντρες. Μετά από αυτά προκαλεί έκπληξη η πολεμική «προοδευτικών» γυναικών ενάντια σε μια ανεκτική θρησκεία και η ανοχή προς το Ισλάμ. Κι αυτό χωρίς περίσκεψη χωρίς αιδώ... 
 
Κώστας Δαλακιουρίδης

Scroll to Top