Σάββατο 7 Δεκ 2019 13:55      

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Ολική ανατροπή

Όχι δεν πρόκειται για ανατροπή του προβαδίσματος  της Ν.Δ που ονειρεύεται ο Σύριζα, αλλά για την ανατροπή των ηθικών αξιών αλλά και της κοινής λογικής. Εμείς ξέρουμε ότι οι αντεξουσιαστές είναι εναντίον της εξουσίας και όχι της …αντιπολίτευσης! Τι συμβαίνει; Μήπως δεν είναι τόσο αντεξουσιαστές;

Επίσης ξέρουμε ότι η αστυνομία προφυλάγει τον φονιά για να μην τον λυντσάρει το πλήθος. Δεν προφυλάγει το θύμα για να μην κινδυνεύσει από τους υποστηρικτές του φονιά. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Θα θέλαμε να μάθουμε πώς σκέφτονται αυτά τα παιδιά (αν σκέφτονται ή απλά υπακούν) γι’ αυτή τη διαστροφή της ηθικής. Γιατί ο Παύλος Μπακογιάννης δεν ήταν κάποιος χουντικός για να υπάρχει κάποια δικαιολογία όψιμων αντιστασιακών. Ήταν ένα φως μέσα στο σκοτάδι εκείνης της εποχής όταν δεν υπήρχαν καν αυτά τα παιδιά. Για όσους άκουγαν Ντόιτσε Βέλε ήταν μια όαση ενημέρωσης. Γιατί λοιπόν ο γιος του είναι αυτόματα εξουσιαστής και δεν τον …θέλουν στα λημέρια τους; (ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα).

Ο μόνος τρόπος για να μην νιώθει κάποιος ενοχές για τον παραλογισμό που κάνει είναι μια κάποια ιδεολογία. Αν μας σκοτώσει κάποιος ισλαμιστής είναι εντάξει με τον Θεό του άρα μηδέν πρόβλημα. Τον μεσαίωνα η Ιερά Εξέταση έκαιγε τις μάγισσες γιατί ήταν όργανα του Σατανά. Μάλιστα είχαν και δικαιολογία αφού μαζί με τις μάγισσες καίγονταν και οι αμαρτίες τους! Τα παιδιά όμως αυτά, τι δικαιολογία έχουν; 

Καμιά, γιατί το να είσαι πραγματικός αντεξουσιαστής σημαίνει ότι είσαι αντίθετος σε κάθε μορφή εξουσίας και όχι μόνο κόντρα στην κυβέρνηση. Στις ανθρώπινες σχέσεις υπάρχουν κι εκείνες εξουσιαστών και καταπιεσμένων. Σύμφωνα με τον  Άντλερ (διάσημος ψυχίατρος) το κύριο κίνητρο των ανθρώπων δεν είναι το σεξουαλικό όπως επέμενε ο Φρόιντ αλλά εκείνο της επιβολής. Ο άνθρωπος θέλει να επιβάλλεται στον συνάνθρωπό του και να τον εξουσιάζει. Αυτό τονώνει το εγώ του. Ναι αλλά μειώνει εκείνο του θύματος και η μειονεξία που νιώθει μπορεί να γίνει κίνητρο για ανταρσία.

Ο Αλέξης έπαιζε επικίνδυνα με την μειονεκτική θέση ορισμένων ανθρώπων και τους έστρεφε εναντίον των άλλων γιατί δήθεν τους καταπίεζαν, όταν στην πραγματικότητα ήταν όλοι θύματα. Αν κάποιος πειστεί ότι εξουσιάζεται τότε χειραγωγείται εύκολα.

Τώρα άραγε αυτά τα παιδιά έκαναν ανάλυση και βρήκαν τι τους καταπιέζει για να του πάνε κόντρα; Αστεία πράγματα. Απλά κρύβουν τη μανία για καταστροφή με μια ταμπέλα. Αλλά κρύβουν και την ανασφάλειά τους αφού δρουν πάντα σαν αγέλες λύκων και όχι σαν παλικάρια. Στο βάθος είναι δυστυχισμένα πλάσματα αφού γεμίζουν τη ζωή τους με δήθεν ηρωισμούς που αν τις κοιτάξουν από κάποια απόσταση είναι γελοιότητες. 

Κώστας Δαλακιουρίδης 

Scroll to Top