Σάββατο 30 Μάιος 2020 21:42      

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Σαν τη στρουθοκάμηλο

- Γιατί ρε φίλε τρομοκρατείς τον κόσμο;

- Εγώ ή τα μαθηματικά; Δεν άκουσες τι γίνεται στην Ιταλία;

\- Μην ξεφεύγεις. Γιατί δεν λες την αλήθεια;

- Και ποιά είναι η αλήθεια;

- Ότι αυτός ο ιός είναι ένα παρασκεύασμα για να απαλλαχτεί ο κόσμος από τους συνταξιούχους!

- Όχι δα. 

- Τότε γιατί αυτός ο άτιμος δεν σκοτώνει νεαρούς αλλά μόνο ηλικιωμένους;

- Ξέρω κι εγώ;. Πάνε ρώτα τον. Κάθε ίωση είναι και μια δοκιμασία, ένα τεστ για τον οργανισμό. Αν βρει αδύνατο σημείο γράψε αλίμονο.

- Κι εγώ σου λέω ότι είναι ταμάμ για να λύσει το ασφαλιστικό. Ξέρεις τι λεφτά δαπανά η ανθρωπότητα για να μας συντηρεί; Με αυτά οι νέοι θα ζούσαν σαν πρίγκιπες! 

- Μα κι αυτοί θα γεράσουν!

- Μέχρι τότε θα βρουν το εμβόλιο! Αλλά φαίνεται τους πρόλαβαν οι Τούρκοι!

- Βρήκαν το εμβόλιο;

- Κάτι πιο σίγουρο. Απαγόρευσαν να γράφουν! 

- Είναι πραγματικά το πιο αποτελεσματικό μέτρο. Πώς βάζει η στρουθοκάμηλος το κεφάλι στην άμμο όταν την κυνηγούν; Το ίδιο δεν είχε κάνει και το Ιράν;

- Τώρα που δίνει πιο ρεαλιστικά στοιχεία είδες τι γίνεται;

- Όσον αφορά τους Τούρκους μπορεί πραγματικά να μην έχουν τον ιό αφού ιός είναι ο ίδιος ο Ερντογάν. Κάθε τόσο κάνει εκκαθαρίσεις στο στρατό, στην αστυνομία, στον κρατικό οργανισμό κι όποιος δεν φοράει μάσκα που γράφει «Ταγίπ Αϊ Λάβ γιου» τον πήρε και τον σήκωσε.

Το κακό είναι ότι σε μας έτυχε να έχουμε από τη μια μεριά τον κορονοϊό της Ιταλίας που μέρα με τη μέρα θεριεύει, κι από την άλλη τον κορονοταγίπ που μέρα με την μέρα η παράνοιά του αγριεύει.
Αν υπήρχε πραγματικός ΟΗΕ θα του έστελναν ένα ψυχίατρο να ησυχάσουμε κι εμείς κι οι Τούρκοι κι οι Ευρωπαίοι. Αλλά τώρα που το σκεφτόμαστε μήπως θα έπρεπε να περνούν από τακτικό έλεγχο όλοι οι ηγέτες την ώρα που περνούν οι πιλότοι που κυβερνούν μόνο ένα αεροπλάνο;

   Κώστας Δαλακιουρίδης  

Scroll to Top