Τρίτη 4 Αυγ 2020 0:20      

Συνέντευξη με τους τρεις Ρομά που βρήκαν 17.000 ευρώ και τα παρέδωσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας

Και τώρα τι;
Ανάμεικτα συναισθήματα ακολούθησαν από την ανακοίνωση της είδησης του Brexit.

ΘΑ αντιμετωπίσει η ΕΕ ενωμένη την προσφυγική κρίση…
ΘΑ δράσει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την προστασία των προσφύγων από τους δουλεμπόρους…
ΘΑ ξανά συσκεφθούν με την Τουρκία για να βρουν κοινές λύσεις αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης…
ΘΑ ξανά συνεδριάσουν οι κορυφαίοι της Ευρώπης για να πάρουν αποφάσεις…

Η εικόνα των χιλιάδων Σύριων προσφύγων στη χώρα και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα πόνου και φρίκης. Οι άθλοι του Οδυσσέα που περνούν αυτοί οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον τρόμο στη χώρα τους οδηγούμενοι με σαπιοκάραβα στη θάλασσα μέχρι να τους ξεβράσει, νεκρούς ή ζωντανούς χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, σε κάποιο ακριτικό ελληνικό νησί, γεμίζει ειλικρινή θλίψη, οργή και αγανάκτηση στον απλό κόσμο. Και μετά τους περιμένει άλλη ταλαιπωρία και φόβοι για το αν θα τα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα προς τις χώρες της δύσης!!

Μόνο τον Σεπτεμβριο – Η άλλη πλευρά της πραγματικότητας

Μία νέα, απλούστερη και εντελώς ακίνδυνη εξέταση σε σύγκριση με την αμνιοπαρακέντηση, κερδίζει καθημερινά έδαφος στην ανεύρεση εμβρύων που πάσχουν από τρισωμία 21 ή σύνδρομο Down.

Πρόκειται για τη μέθοδο του «ελεύθερου εμβρυικού DNA», μια απλή εξέταση αίματος που γίνεται από το πρώτο κιόλας τρίμηνο της εγκυμοσύνης και είναι τελείως ακίνδυνη για το έμβρυο. Για τη νέα αυτή μέθοδο μιλά στις «Ε» ο Δρ Θεμιστοκλής Δαγκλής, μαιευτήρας – χειρούργος γυναικολόγος, ειδικός στον προγεννητικό έλεγχο, τονίζοντας ότι η νέα μέθοδος «επιτρέπει την ανίχνευση τουλάχιστον του 99% των εμβρύων με σύνδρομο Down και ταυτόχρονα κάνει λάθος σε λιγότερο από 1/1000 περιπτώσεις. Πρόκειται για μια απλή εξέταση αίματος της μητέρας που μπορεί να ανιχνεύσει τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων με σύνδρομο Down, χωρίς κίνδυνο για το έμβρυο».

Scroll to Top