Πέμπτη 24 Σεπ 2020 12:10      

Για ποιον χτυπά η καμπάνα

To τέλος της εορταστικής περιόδου σηματοδοτεί και ένα νέο «Γολγοθά» για τον Ελληνικό λαό. Με το ποδαρικό της νέας χρονιάς οι Έλληνες δεν βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά αφού βρισκόταν εδώ και καιρό στον προθάλαμο της προσαρμογής. Και αν το 2015 χαρακτηρίστηκε ως η χρονιά της κάλπης σίγουρα το νέο έτος προοιωνίζεται στη χρονιά της αρπαγής. Ο Αλέξης Τσιπρας ως νέος  Αγαμέμνων  θυσιάζει  την Ελλάδα για να εξιλεωθεί ο ίδιος, αποδεικνύοντας στους οικείους του πως η Αριστερά δεν είναι αυτό που αντιπροσωπεύει.

Πέρασαν  δυο χρόνια από τότε που ο νέος και  ο ατσαλάκωτος Αλέξης Τσίπρας έλαβε τα σκήπτρα της εξουσίας για δυο λόγους, αφενός για να φέρει την Ελπίδα και αφετέρου για να τιμωρήσει το παλιό το σάπιο σύστημα όπως συνηθίζει να λέει ακόμη και σήμερα. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά αφού έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος με τον Αλέξη  έχοντας σαρώσει τους πάντες σε διάστημα δυο ετών, πλέον να έρχεται  αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό, με τα αποτέλεσμα να φάσκει και να αντιφάσκει .Πως είναι δυνατόν άλλωστε από τη  μια να χρίζεται από μόνος του κοινωνικός Αριστερός ηγέτης και από την άλλη οι τελώνες και οι κοτζαμπάσηδες να αποτελούν πταίσματα μπροστά του.

  Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη πάρα την επιτυχία να αναλάβει τα ηνία της ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδυνατεί να αποβάλλει την ενοχή και τα βαρίδια του παρελθόντος. H πανστρατιά που οραματίζεται ο Πρόεδρος του κόμματος, πρέπει να έχει νέα πνοή και δυναμική προοπτική, με την αιχμή του δόρατος να αποτελείται από  εξειδικευμένους νέους  με όρεξη για δουλειά, κυρίως όμως από πολίτες με αγάπη, πίστη και ζήλο προς τη Πατρίδα. Για τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν την αντιπροσώπευση τους στη Βουλή, πρέπει να καταστεί αντιληπτό πως μόνο η  Δύση είναι διατεθειμένη να συνομιλήσει μαζί μας και να μας δανείσει με αποτέλεσμα την επιβίωσή μας.

 Ένα μεγάλο πρόβλημα της εποχής είναι η αντίληψη της πραγματικότητας και της κατάστασης που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Και αν πολλοί αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να πιστεύουν τον Σώρρα ότι έχει τα λεφτά, ας μη ξεχνάμε την ιστορική φράση του κ. Τσίπρα που το έφερε στην εξουσία: «Εμείς θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν».

  Η δεκαετία που διανύουμε δεν χαρακτηρίζεται από στασιμότητα με τους ειδικούς να λένε πως οι ημέρες αυτές θα κατακτήσουν μια περίοπτη θέση στις σελίδες της Ιστορίες στο απώτερο μέλλον. Με την Τρομοκρατία έχοντας  αντικαταστήσει την παραδοσιακή τακτική του πολέμου και τις γεωπολιτικές εξελίξεις να τρέχουν με τρομερές ταχύτητες αλλάζοντας τις ισορροπίες του παρελθόντος , όπως το brexit η περίπτωση της Ιταλίας, και οι επερχόμενες εθνικές εκλογές σε Γερμανία και Γαλλία να θυμίζουν κάτι από ταινία του μεσοπολέμου  το πρόβλημα της μικρής Ελλάς μοιάζει ασήμαντο για διεθνή δεδομένα.

Η Ιστορία αποδεικνύει πως όλα είναι καθαρά θέμα Πολιτικής. Η καμπάνα χτυπά λοιπόν για όλους εκείνους που επιδιώκουν την ενασχόληση με τα κοινά, αλλά πρωτίστως για τον πολίτη που έρχεται αντιμέτωπος με τη κάλπη και το μέλλον του. Άλλωστε δεν ήταν ο Χίτλερ που οδήγησε τους Γερμανούς στη καταστροφή αλλά οι ίδιοι με την επιλογή τους πιστεύοντας και δίνοντας την ψήφο τους σε έναν άνθρωπο που υποσχέθηκε τα πάντα με συνέπεια την ολοκληρωτική καταστροφή.

 

Βελώνης Αντώνιος,

Φιλόλογος- Ιστορικός

Γραμματέας ΔΗΜΤΟ ΝΔ Δίου-Ολύμπου

Scroll to Top