Σάββατο 6 Μαρ 2021 7:45      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όταν αναμειγνύομαι με εφήβους, ακούω κάποιους απ’ αυτούς, άλλοτε στα αστεία, άλλοτε γιατί έχουν θυμώσει και δεν έχουν καλή επαφή με την πραγματικότητα, να αποκαλούν κάποιον από την παρέα τους «τρελό», «καθυστερημένο» ή ακόμη και «αυτιστικό».

Η αδράνεια είναι ένα φυσικό φαινόμενο και μαζί με την αρχή εξοικονόμησης ενέργειας, την τάση δηλαδή που υπάρχει στη φύση για ελαχιστοποίηση της ενέργειας που καταναλώνουν οι έμβιοι οργανισμοί, επηρεάζουν τη ζωή όλων των ανθρώπων.

Από τον Συμβουλευτικό Ψυχολόγο Δρ. Χρήστο Κ. Μπιμπίτσο*

«Τα πάντα ρει», έχει πει ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Ηράκλειτος, τονίζοντας ότι η αλλαγή και η εξέλιξη αποτελούν νόμο της φύσης.

Στο χώρο της ψυχολογίας «κυκλοφορούν» αρκετοί μύθοι ή έστω μισές αλήθειες που, συχνά, μπερδεύουν τους ανθρώπους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την επιστήμη για να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε να ξεκινήσετε τη μέρα σας; Να σηκωθείτε τελικά από το κρεβάτι σας, να πάρετε το πρωινό σας, να πάτε στην εργασία σας ή να συμμετέχετε σε άλλες δραστηριότητες, όπως το να φτιάξετε ένα παζλ με 2000 κομμάτια ή να ποστάρετε την ιστορία σας στο facebook; Πριν από

Ο κάθε ένας από εμάς, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του αλλά ίσως και περισσότερες, θα βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιο ψυχολογικό ζήτημα που θα τον αναστατώσει και θα τον οδηγήσει στο να βάλει ένα «φρένο» στην καθημερινή του ζωή.

Η Συμβουλευτική αφορά την άμεση παροχή υπηρεσιών από πρόσωπα προς πρόσωπα. Παρόλα αυτά, οι ειδικότερες συνθήκες εφαρμογής της Συμβουλευτικής, όπως ο τόπος, ο χώρος, ο χρόνος, κ.ά., διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της.

Scroll to Top