Σάββατο 26 Σεπ 2020 18:51      

Ουδέν Σχόλιον! - Γράφει ο Βασίλης Μόσχης

-Και μετά μου λες φίλοι και μπαρμπούτσαλα!

- Μην το συζητάς!

- Ρε, δεν υπάρχουν φίλοι! Υπάρχει μόνο συμφέρον! Έχω να κερδίσω κάτι από σένα; Αμέσως γίνομαι φίλος σου, να τα γλυκόλογα, να και οι εναγκαλισμοί μέχρι τελικής πτώσεως! Φίλοι μέχρι να εξαντληθεί το απόθεμα μέχρι στραγγίσεως και μετά πλώρη για άλλους φίλους! Μην είδατε τον Παναή!

- Ποιος να είναι ο σκοπός τους;

- Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Είναι ξεκάθαρα τα σχέδια! Και είναι συμφέροντα και για τους δυο! Συμφέρει και τους Τούρκους και τους Ρώσους!

- Δηλαδή;

- Η Εκκλησία της Κύπρου είναι αυτοκέφαλη! Από εποχής Ιουστινιανού να φανταστείς! Και τώρα άκουσον άκουσον! Οι Ρώσοι όπως ξέρεις είναι ορθόδοξοι! Και έτρεξαν να ιδρύσουν την “Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία Βόρειας Κύπρου”!

- Τι λε ρε! Καλά, και οι Τούρκοι;

- Τους συμφέρει αυτό! Σου λέει, εδραιώνεται ακόμη περισσότερο η ύπαρξη του ψευδοκράτους! Τέλος πάντων, ψευδοκράτος! Ένα ψευδοκράτος μερικών δεκαετιών! Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού! Που είναι οι υπόλοιποι φίλοι, από τότε; Από τότε μέχρι σήμερα;

- Αυτό που είπαμε, ρε!

- Και τώρα στην Βόρεια Κύπρο υπάρχει Ορθόδοξη εκκλησία…

- Μη σου πω ότι στην Κύπρο υπάρχουν χιλιάδες Ρώσοι! Τους άρεσε το κλίμα;

- Και μπορούν να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σύμφωνα με την Ορθόδοξη πίστη. Χώρια που έχει και ιστοσελίδα όπου γράφει ότι… “Είναι πολύ ευχάριστο, που μια λειτουργούσα Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εμφανίστηκε στη Βόρεια Κύπρο. Οι Ορθόδοξοι, που ήδη ζουν στη Βόρεια Κύπρο ή σχεδιάζουν να μετακομίσουν εδώ για μόνιμη κατοικία, έχουν μια υπέροχη ευκαιρία να ζήσουν μια πλήρη πνευματική χριστιανική ζωή, επισκεπτόμενοι την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Κερύνεια: Να εξομολογηθούν, να λάβουν κοινωνία, να βαφτιστούν, να παντρεύονται”.

- Του Κουτρούλη ο γάμος ένα πράγμα δηλαδή!

- Ρε, σου λέω, όλα βάσει σχεδίου προχώρησαν και άντε να δούμε τη συνέχεια!

- Ξέρεις τι έμαθα άλλο; Ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με το Πατριαρχείο της Μόσχας, οπότε σου λέει, πρέπει να βοηθήσουμε την Ρωσική Ορθόδοξη κοινότητα της Βόρειας Κύπρου να βρει τον δρόμος της, χώρια που υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο ξεκαθαρίζει το σκηνικό ότι οι Ορθόδοξοι βρίσκονται υπό διωγμόν στην Βόρεια Κύπρο!

- Ευλόγησον, λοιπόν!

Scroll to Top