Δευτέρα 18 Ιαν 2021 17:52      

Ουδέν Σχόλιον! - Γράφει ο Βασίλης Μόσχης

- Ε, δεν είμαστε καλά!

- Κάτι μας είπες κι εσύ! Τώρα το εννόησες; Εδώ και πολύ καιρό χρειαζόμαστε εκείνη τη λευκή ζακέτα που δένεις τα χέρια πίσω για να βρούμε την ηρεμία μας!

- Λες, ε;

- Και πολύ σοβαρά μάλιστα! Άμα σου πω τώρα και γιατί, θα σταυροκοπιέσαι! Και ένα από όλα, γιατί άμα σου τα πω όλα αυτά που συμβαίνουν θα χρειαστείς μπόλικα υπογλώσσια!

- Για πες!

- Η πυρκαγιά στον Αμαζόνιο!

- Είδες ρε, τι κρίμα! Τέτοιο δάσος, μεγάλο πνεύμονας και καταστρέφεται!

- Ναι, εκεί που κάθονταν και σεργιάνιζε τα πλούσια του ελέη..

- Ποιος ρε;

- Ο Αμαζόνιος!

- Θα μας κουφάνεις πάλι!

- Όπως πάντα! Εκεί, που λες, που καθόταν ο Αμαζόνιος και δεν ήξερε τι να κάνει, και έτσι για να σπάσει λίγο η μονοτονία της ζωής του σκέφτηκε από δω σκέφτηκε από κει και σου λέει δεν αυταναφλέγομαι, έτσι για να χαρώ κι εγώ λίγο το πανηγύρι; Να δω πως καίγομαι, κάνω καλή φωτιά, γίνεται μπουρλότο το όλο σύστημα;

- Και δε μου λες; Σε τι συμπέρασμα κατέληξε ο Αμαζόνιος;

- Ότι είμαστε κα#ίκια του κερατά, απροσάρμοστοι και για όλα φταίμε εμείς και μόνο εμείς και κανένας άλλος!
- Διότι ως γνωστόν, ποτέ δεν φταίμε εμείς, Κάποιος άλλος πάντα, εκτός από μας! Αλλά για πες!

- Ο Αμαζόνιος είναι έρμαιο των βοοειδών και της σόγιας! Τι έπαθες; Τι κουνάς το κεφάλι σου; Εγώ δεν ακούω τίποτα όσο και να το χτυπάς! Ούτε καν κανένα σήμα κινδύνου! Εσύ ακούς τίποτα μέσα στο κεφάλι σου;

- Λέγε ρε! Λέγε!

- Η μεγάλη ζήτηση βοδινού κρέατος και σόγιας ανά την υφήλιο απαιτεί μεγαλύτερες αποψιλωμένες εκτάσεις, με σκοπό τι άλλο; Το χρήμα!

- Ε, όχι ρε!

- Και εκτός αυτού έχουν πεθάνει και αρκετά εκατομμύρια μελισσών! Καταλαβαίνεις τι γίνεται! Η καταστροφή του πλανήτη προχωράει βάσει σχεδίου, με αποκλεισιτκό στόχο το χρήμα!

- Καλά, αυτούς δεν τους είπε κανείς ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες;

Scroll to Top