Παρασκευή 7 Αυγ 2020 3:40      

Ουδέν Σχόλιον! - Γράφει ο Βασίλης Μόσχης

- Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόυ!
- Πάλι μοναξιές; Τι έπαθες πάλι;
- Στα 3 δις. Ο τζίρος της Μαύρης Παρασκευής!
- Ουάου! Τι μου λες;
- Αυτό που ακούς! Ένας  φτωχός και μόνος καουμπόυ!
- Φτωχός γιατί; Μόνος γιατί;
- Φτωχός διότι δεν ψώνισα τίποτα διότι τα έβαλα κάτω και δεν μου έβγαιναν, θα πεινούσα στη συνέχεια, θα άφηνα απλήρωτους ένα σωρός λογαριασμούς  και υποχρεώσεις. Θα με κυνηγούσε η εφορία, θα με κυνηγούσαν οι τράπεζες, η ΔΕΗ, που να βγάλω τόσο τρέξιμο, δεν είναι και να λαχανιάζω και πολύ στην ηλικία που είμαι! Άστα να πάνε!    
- Μην το λες! 
- Γιατί να μην το πω; Αφού έτσι είναι η κατάσταση! 
- Να έπαιρνες κάτι ρε παιδί μου! Έτσι για το έθιμο.
- Με δουλεύεις! Ποιο έθιμο; Που το είδες εσύ το έθιμο; Από πού κι ως που έθιμο η Μαύρη Παρασκευή; Ξεκίνησε από την Αμερική και κυριάρχησε σε όλον τον πλανήτη. Και για να μην ξεφύγουμε κι εμείς και φανούμε οπισθοδρομικοί το κάναμε έθιμο!
- Ναι, αλλά κουνήθηκε λίγο η αγορά! Αφού σου λέει μέσα σε αυτές τις ημέρες έγινε το 8% του ετησίου τζίρου! Λίγο το έχεις;
- Τι; Να το έχω για πολύ; Δεν είναι για μας αυτά! Θέλουμε να πορευτούμε αλλιώς …κλάφτα Χαράλαμπε! Και αναρωτιέμαι που βρέθηκαν αυτά τα 3 δις. Άρα υπάρχουν! Άρα έχουμε λεφτά! Συνεχίζουμε να έχουμε λεφτά! Τότε εγώ γιατί κλαίγομαι; Έτσι από συνήθεια; Αποκλείεται.
- Υπάρχουν και αρκετοί που κλαίνε από συνήθεια, έτσι για να έχουν να λένε κι αυτοί! 
- Επομένως, να τολμήσω να πω ότι ήρθε η ανάπτυξη; Διότι μην  ξεχνάμε ότι υπήρχε και μια αύξηση του ποσού των χρημάτων που καταναλώθηκε από πέρυσι! Άρα τι έχεις να πεις; Δεν αυξήθηκαν τα έσοδα; 
- Σταμάτα, θα σε βαρέσω! Από πού να αυξηθούν ρε τα έσοδα; 
- Τότε, από πού η αύξηση;
- Ξέρω εγώ; Τα έβγαλαν στην φόρα λόγω ψυχολογικής φόρτισης;
- Τι είναι αυτό πάλι;
- Σου λέει δεν πάει να καεί και το παλιάμπελο, θα ψωνίσω εγώ έτσι για να μου αλλάξει την ψυχολογία, για να ανέβω ρε πουλάκι μου λίγο, και έχει ο Θεός μετά! 
- Λες;
- Αμέ! Ο Θεός κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή στέλνει επιταγές στους μην έχοντες! Διότι σου λέει εσύ που δουλεύεις συνέχεια δεν έχεις ανάγκη, τα καταφέρνεις και μόνος σου! Θα βρεις την άκρη! Κρίμα είναι οι άλλοι που δεν δουλεύουν και υποφέρουν!
- Δεν δουλεύουν λόγω ανεργίας ή λόγω πεποιθήσεως;

Scroll to Top