Πέμπτη 13 Αυγ 2020 3:36      

Ουδέν Σχόλιον! - Γράφει ο Βασίλης Μόσχης

Πάντα ο τίτλος πρέπει να είναι “προκλητικός” για να συνεχίσει ο αναγνώστης την ανάγνωση και να μπει στο …μετακείμενο!

- Για πες τον τίτλο!

- Έχυσαν καυτό ρόφημα πάνω σου σε πτήση; Θα αποζημιωθείς.

- Και που είναι η πρόκληση;

- “Κρυμμένη”!

- Και που κρύφτηκε ρε;

- Πρώτον η ερώτηση! Ποιος ήταν ο δράστης; Μάλωσε κάποιος και του έριξαν ή ο ίδιος έριξε τον καφέ; Πολλά μπορεί να συνδυαστούν!

- Και η αλήθεια που βρίσκεται;

- Στο ρεπορτάζ δεν είναι τελείως ξεκάθαρο, αλλά μπορεί να σκεφτείς διάφορα. Δεν ήταν σαφές αν το ποτήρι έπεσε εξαιτίας ενός ελαττωματικού δίσκου ή τραπεζιού ή εξαιτίας αναταράξεων στην πτήση.

- Αχα!

- Είδες;

- Για πες!

- Ο πατέρας και η εξάχρονη κόρη του πετούσαν από Μαγιόρκα στη Βιέννη! Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ο καφές του πατέρα έπεσε κατά λάθος πάνω της και η μικρή υπέστη έγκαυμα δευτέρου βαθμού. Τι γίνεται τώρα; Ο πατέρας ζήτησε αποζημίωση 8.500 ευρώ, η εταιρία αρνήθηκε, πήγαν στα δικαστήρια, έφτασαν μέχρι το Δικαστήριο της ΕΕ όπου εκεί η απόφαση δικαίωσε τον πατέρα. Τώρα απομένει στο αυστριακό δικαστήριο, όπου κατατέθηκε η αγωγή, αν θα χρησιμοποιήσει τη γνωμοδότηση αυτή.

- Πάντως δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα! Αυτό το κατά λάθος δεν είναι ξεκάθαρο!

- Αν αποδείξει η εταιρία ότι ο επιβάτης προκάλεσε το ατύχημα ή συνέβαλε σ’ αυτό τότε δεν υπάρχει καμία ευθύνη εκ μέρους της.

- Και ποιος θα αποδείξει τι; Στα ξαφνικά η μικρή άρχιζε να τσιρίζει καίγομαι, καίγομαι και έτρεξαν οι αεροσυνοδοί να δουν τι συμβαίνει; Κανένας μάρτυρας! Άρα; Τι μπορεί να φταίει; Ταρακουνήθηκε το αεροπλάνο; Κάποια θέση είχε πρόβλημα; Μήπως ο δίσκος; Εγώ δεν έβγαλα άκρη. Με τι στοιχεία κατέληξαν σε αυτή την απόφαση; Υπάρχει και κάτι περισσότερο που δεν ξέρουμε;

- Πωωω! Τι βάσανο κι αυτό! Αυτός θα πάρει τα λεφτά! Εγώ θα τα πάρω;

Scroll to Top