Πέμπτη 9 Ιουλ 2020 10:59      

Πεντακάθαρο κανονικό γκολ

Επί μιάμιση ολόκληρη ώρα οι πέντε “άρχοντες” του αγώνα, δηλαδή ο διαιτητής, οι δύο βοηθοί-επόπτες, και οι δύο παρατηρητές αγώνα, έβλεπαν και ξαναέβλεπαν σε αργή κίνηση το βίντεο με το γκολ. Είκοσι οκτώ (28) φορές το είδαν. Κι αφού το είδαν πολύ καλά, έβγαλαν ομόφωνη απόφαση ότι το γκολ είναι πεντακάθαρο και κανονικό. Και το έγραψαν και στο επίσημο φύλλο αγώνα:  ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1–0.

Όταν μπήκε αυτό το πεντακάθαρο και κανονικότατο γκολ, συνέβησαν τα εξής κανονικά και πεντακάθαρα – όπως συμβαίνει σε χιλιάδες και εκατομμύρια παρόμοιες περιπτώσεις:

1) Ο διαιτητής – όπως φαίνεται και στη φωτογραφία – που ήταν  πολύ κοντά στη φάση και είχε άμεση και ξεκάθαρη “ιδίαν αντίληψιν”, έδειξε σε όλους ότι το γκολ είναι πεντακάθαρο και κανονικό, και έκανε σήμα με το χέρι του να πάνε οι παίκτες στη σέντρα για να συνεχιστεί το παιχνίδι για το επόμενο τελευταίο λεπτό του αγώνα.
2) Έφυγε από την εστία που είχε μπει το πεντακάθαρο και κανονικό γκολ και πήγε στη σέντρα.
3) Το ίδιο έκανε και ο επόπτης που είδε το πεντακάθαρο και κανονικό γκολ. Ούτε τη σημαία του σήκωσε, ούτε έμεινε στο κόρνερ όπου βρισκόταν, αλλά συμφώνησε κι αυτός ότι το γκολ είναι κανονικό και πήγε κι αυτός στη σέντρα.
4) Οι παίκτες της ΑΕΚ που ήταν στην περιοχή του γκολ παραδέχτηκαν ότι το γκολ ήταν πεντακάθαρο, δεν διαμαρτυρήθηκαν, αλλά ήταν πολύ απογοητευμένοι.
5) Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύριζαν το πεντακάθαρο γκολ.
6) Οι 30.000 φίλαθλοι στο γήπεδο πανηγύριζαν το πεντακάθαρο γκολ.
7) Ο ΠΑΟΚ μ’ αυτό το γκολ περνούσε πρώτος στη βαθμολογία και πιθανότατα θα κέρδιζε το πρωτάθλημα.

Μετά από όλα αυτά, όμως, συνέβη κάτι πολύ παράξενο:

Ο διαιτητής έφυγε από τη σέντρα, γύρισε πίσω στην εστία και …ακύρωσε το πεντακάθαρο και κανονικότατο γκολ (!)
Για να είμαστε δίκαιοι, μετά την ακύρωση συνέβησαν κι άλλα απαράδεκτα (από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, που μπήκε στο γήπεδο, τους παίκτες της ΑΕΚ που δεν συνέχισαν το παιχνίδι κ.ά.).

Το γκολ, όμως, ήταν πεντακάθαρο και κανονικότατο!

Scroll to Top