Πέμπτη 9 Ιουλ 2020 10:03      

Υπομονή… το μουντιάλ είναι κοντά!

Τώρα που διακόπηκε το ελληνικό πρωτάθλημα οι ποδοσφαιρόφιλοι, ιδιαίτερα αυτοί που υποφέρουν από στερητικό σύνδρομο, ας κάνουν λίγο υπομονή. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα (μουντιάλ) είναι κοντά, αρχίζει στις 14 Ιουνίου και θα το απολαύσουμε επί ένα μήνα δωρεάν από την ΕΡΤ.

Για τους πιο …άρρωστους, που θέλουν να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα και τον τζερτζελέ, και να δουν ζωντανά τους αγώνες σε κάποιο από τα 12 γήπεδα της Ρωσίας, μπορούν τώρα που είναι ακόμα νωρίς να κλείσουν φτηνά αεροπορικά εισιτήρια-προσφορά  (π.χ. Αθήνα-Μόσχα με επιστροφή αυτές τις μέρες είναι γύρω στα 160 ευρώ – χωρίς αποσκευές).

Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα υπόλοιπα έξοδα, δηλαδή τα πολύ ακριβά ξενοδοχεία, το εισιτήριο του αγώνα, φαγητό κλπ. Η Αγία Πετρούπολη, για παράδειγμα, μαζί με το Τόκυο, τη Νέα Υόρκη, Ζυρίχη και Κοπεγχάγη, είναι από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο.

Καλό είναι να μάθεις και μερικές ρωσικές λέξεις για να συνεννοείσαι, π.χ.

Ντόμπροε ούτρο       =          Καλημέρα !

Πριβέτ                     =          Γειά σου !

Χοροσό                   =          Καλά, εντάξει

Ποζαλούιστα             =          Παρακαλώ

Σπασίμπο                =          Ευχαριστώ

Αλέξης Ζορμπάς       =          Είμαι Έλληνας

Ιβάν Σαβίντις            =          Είμαι ΠΑΟΚτσής από τη Θεσσαλονίκη

 

Επομένως, οι επιλογές είναι τρεις:

  1. Κλείνεις από τώρα εισιτήρια, που είναι ακόμα φτηνά, και τον Ιούνιο που θα πας παίρνεις μαζί σου και καμιά 30/ριά σάντουϊτς και κονσέρβες.
  2. Κλείνεις τελευταία στιγμή, οπότε, είτε θα πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου, είτε θα τη βγάλεις τουριστικά σε κανένα παγκάκι.
  3. Κάθεσαι στα αυγά σου, και περιμένεις να δεις τους αγώνες τσάμπα από την ΕΡΤ στο σπίτι σου ή στο καφενείο.
Scroll to Top