Πέμπτη 23 Μάιος 2019 0:20      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ: Μία Ποιητική Συλλογή της Ευγενίας Κορτσάρη

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ είναι ο τίτλος της πρώτης ποιητικής συλλογής της συμπολίτισσάς μας Ευγενίας Κορτσάρη. Παρά τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητές της αφιερώνει χρόνο για να καταγράψει και αποτυπώσει με τον δικό της γλαφυρό και ανεπιτήδευτο τρόπο σε ποιητική μορφή γεγονότα της καθημερινότητας, από την προσωπική και  οικογενειακή της ζωή και το περιβάλλον της, δηλ. απ’ αυτά που της δίδαξε η ζωή.

Το ποιήματά της αποπνέουν καλλιέργεια ψυχής και  εξωτερικεύουν την απλότητα, πραότητα, σεμνότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα της. Και δικαίως της δόθηκε το κατάλληλο όνομα!

Κάθε στίχος πάλλεται από μια καρδιά με λεπτά και ευαίσθητα συναισθήματα. Η Μάρω Κορομήλη, η ψυχή της εφημερίδας ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ, στην κριτική του βιβλίου γράφει: «…Αποτυπώματα ψυχής και αποτυπώματα εικόνων μιας υπερδραστήριας γυναίκας με κοινωνικές και λογοτεχνικές ανησυχίες… Η ποίησή της ρισκάρει να μιλήσει απλά συγκεκριμένα και άμεσα, για πράγματα που αφορούν όλους μας αλλά ελάχιστοι μπορούν να παρατηρήσουν, να συναισθανθούν και να σχολιάσουν ποιητικά…»

Η Βούλα Παπατσιφλικιώτη, δημοσιογράφος-λογοτέχνης, με λίγες λέξεις περιγράφει τα ποιήματα: «Κάθε ποίημά της μία εικόνα, ένα συναίσθημα, μία ανάσα από το όνειρο!»Η συλλογή διανθίζεται από θαυμάσιες φωτογραφίες, που είναι καρπός του αγαπημένου της χόμπι. ΄Ολες οι φωτογραφίες συνταιριάζουν με το περιεχόμενο κάθε ποιήματος.
 
Το βιογραφικό της πλούσιο: Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο ΑΠΘ, γνωρίζει τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά). Είναι δραστήριο μέλος σε διάφορες οργανώσεις, και σε όλες η συμβολή της είναι πολύτιμη. Το τελευταίο κεφάλαιο το αφιερώνει στα αδημοσίευτα ποιήματα του αγαπημένου της πατέρα Θωμά Κορτσάρη. Ο αείμνηστος πατέρας της, εκτός από εκλεκτός επιστήμονας γιατρός, ήταν θαυμάσιος άνθρωπος και λογοτέχνης, αγαπητός στην κοινωνία της Κατερίνης. Τη συλλογή της αφιερώνει στην οικογένεια της, στον σύζυγο, στα τρία τέκνα τους και στον πατέρα της.

Το βιβλίο εκδόθηκε σε χαρτί πολυτελείας από την Εκδοτική ΖΩ 2 και έχει 133 σελίδες. Τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται σε κοινωνικούς σκοπούς (Μέριμνα Παιδιού, ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ, Σύνδεσμος Συμπαραστάσεως Οικογένειας ΒΕΝΙΑΜΙΝ, Δομές της Μητροπόλεως). 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην ποιήτρια με την ευχή να μας χαρίσει και άλλα έργα της. 

Το e-mail της: Eugenia Kortsari eugeniakortsari@gmail.com
                                                                                                                 

Ποίηση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top