Παρασκευή 3 Απρ 2020 20:51      

Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς το εξωκλήσι της Αγ.Παρασκευής στη Βροντού

Ένα έργο που ζητούσαν πολλά χρόνια οι κάτοικοι της Βροντούς Πιερίας, την ασφαλτόστρωση προς το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, είχε δεσμευτεί, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση και υλοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου με την συνδρομή του Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε. Πιερίας Δημήτρη Τσιμήτρη.

Η ολοκλήρωση του έργου πραγματοποιήθηκε με την καθοριστική διοικητική συμβολή του Δημάρχου Δήμου Δίου–Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου και την άριστη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Αθανάσιο Καλαϊτζή.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, η χρηματοδότηση του έργου έγινε από τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσω του Πρόγραμματος Επενδυτικών Δαπανών (ΚΑΠ) έτους 2016.

Η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε από την από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, μετά την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης χαλικοστρωμένης οδού, από Αγ. Αποστόλους έως Αγ. Παρασκευή της Δ.Κ. Βροντούς, συνολικού μήκους 1.100m και πλάτους έως 5,5m, με την κατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας (υποβάσεως–βάσεως), και τεχνικών έργων απορροής των όμβριων υδάτων της οδού.

Το έργο συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην ανάδειξη του πολιτιστικού, θρησκευτικού και φυσιολατρικού αποτυπώματος στην βορειοδυτική πλευρά του Ολύμπου. Επίσης προσφέρει ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στους αγροτών της περιοχής προς τις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις.

Αγία Παρασκεύη Βροντού Πιερίας Σοφία Μαυρίδου Κώστας Δημόπουλος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top