Παρασκευή 3 Ιουλ 2020 20:47      

Αυτά τα σκουπίδια ποιος θα τα πάρει;

Αυτή η κατάσταση επικρατεί μετά την αποκομιδή των χαρτιών και άλλων υλικών που οι οικολόγοι συμπολίτες μας αποθέτουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.  Σκόρπια χαρτιά, μπουκάλια και ότι άλλο. Δεν γνωρίζουμε τίνος ευθύνη είναι ο ευπρεπισμός του χώρου. Αν οι πολίτες που ανακυκλώνουν πρέπει να φροντίζουν ώστε να μην ρυπαίνουν. Μάλλον η πρώτη ευθύνη ανήκει σ’ αυτούς. Δεν μπορεί να είσαι μισός οικολόγος,  όπως ολίγον έγκυος. ‘Η είσαι ή δεν είσαι. Αυτό ας το λάβουμε υπόψιν. Από την άλλη  αυτά τα σκουπίδια πρέπει να μαζευτούν. Ας βρεθεί επιτέλους λύση σε ένα τόσο απλό θέμα.

Παραδίπλα βέβαια είναι συγκεντρωμένοι σάκοι με χόρτα. Που περιμένουν όλο το μήνα Αύγουστο την περισυλλογή τους. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι η περίοδος των αδειών στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου. Αλλά οι σάκοι πρέπει να περισυλλεγούν, αποτελούν εστία μόλυνσης για την παρακείμενη παιδική χαρά. Την οποία ο δήμος φροντίζει και διατηρεί καθαρή. Αυτό όμως δεν αρκεί. Γιατί τα παιδιά είναι παιδιά και δεν μπορείς να τα φυλακίσεις. Όλο και κάποιο θα ξεφύγει και θα βρεθεί δίπλα στον όγκο των υπό αποσύνθεση φυτών.

Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στο Δήμο και τις υπηρεσίες του. Πρέπει να υπάρχει συνείδηση και από τους πολίτες, που δεν φαίνεται να υπάρχει, η εικόνα όμως δεν είναι η πρέπουσα. Και το θέμα πρέπει να λυθεί για μια ακόμη φορά από τις υπηρεσίες του Δήμου.  

 

 

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top