Κυριακή 24 Ιαν 2021 14:02      

Δ. Ταχτατζή εκπρόσωπος της εταιρείας I REPAIR στην Κατερίνη: Η τεχνολογία είναι κομμάτι της ζωής μας

Η τεχνολογία είναι κομμάτι της ζωής μας 

ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 

Πως  μπορεί να είναι η ζωή μας χωρίς τεχνολογία;  Μάλλον θα καταστρεφόταν. Μπορούμε σήμερα να ζήσουμε χωρίς τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού μας. Χωρίς  τα κομπιούτερ και το κινητό τηλέφωνο; Πολύ δύσκολα, έως καθόλου.  Και δεν αφορά μόνο  τους νέους, αλλά ακόμη  και αυτούς που κάπως αργά μπήκε στη ζωή τους.

Ο αμερικανός συγγραφέας Ντον Ντελίλο σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρει: «Ναι είμαστε εξαρτημένοι  με την έννοια ότι είναι τόσο σημαντικό να τη χρησιμοποιούμε όσο είναι το φαγητό, το νερό και ο ύπνος. Είναι τα πάντα στην πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε και δεν θέλουμε να ξεφύγουμε τις περισσότερες φορές.  Η τεχνολογία είναι μια τεράστια δύναμη στον κόσμο και τις ζωές των ανθρώπων.» Τι γίνεται όμως όταν η δύναμη αυτή εξαφανίζεται;  Τι θα γινόταν αν οι οθόνες έσβηναν. Στο απίθανο αυτό σενάριο την απάντηση τη δίνουν οι ειδικοί που μας διαβεβαιώνουν ότι οι οθόνες δεν πρόκειται  να σβήσουν και η τεχνολογία δεν είπε ακόμη την τελευταία της λέξη. 

Τα δυστοπικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας δεν περιγράφουν κάτι ρεαλιστικό. Η τεχνολογία θα εξελίσσεται και μόνο αν καταστραφεί ο κόσμος θα εκλείψει ή ίσως όχι  και τότε.  

Μιλήσαμε με έναν φαν της τεχνολογίας τον κ. Δ. Ταχτατζή εκπρόσωπο της εταιρείας I REPAIR  στην Κατερίνη, που δραστηριοποιείται εδώ και ένα χρόνο στο εμπόριο και τις υπηρεσίες  ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεφώνων και άλλων. Η εταιρεία I repair  έχει σαν κύρια δραστηριότητα την επισκευή κινητών, κομπιούτερ, λάπτοπ. Πρόκειται για αλυσίδα πανελλαδική, αλλά με καταστήματα στην Κύπρο και την Τουρκία. Με σπουδές στο αντικείμενο, και απεριόριστη αγάπη στην τεχνολογία μας μίλησε για  τη σχέση του τόσο με τα ηλεκτρονικά όσο και την έννοια της εξυπηρέτησης που αποτελεί το κύριο μέλημα της εταιρείας. 

Η συνέντευξη 

Από την επωνυμία σας προσδιορίζεται η δραστηριότητά σας. Οι επισκευές είναι στην πρώτη γραμμή και η εταιρεία  έχει καταστήματα  σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία. Είστε λέει οι φαν της τεχνολογίας;

Φυσικά και είμαστε φαν της τεχνολογίας. Η εταιρία έχει αρχίσει από το 2006 τις επισκευές, από ένα μικρό μαγαζί στη Γλυφάδα και σήμερα είμαστε μια αλυσίδα που ασχολείται με τις επισκευές κινητών, υπολογιστών, τάμπλετ και σε οτιδήποτε άλλο μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πελάτη με εγγύηση στις επισκευές μας , άμεσα από 20 λεπτά έως  μία ώρα, και όταν αργεί η επισκευή γίνεται αντικατάσταση του κινητού για την εξυπηρέτηση του πελάτη. 

Εσάς σας έφερε στην εταιρία η αγάπη για την τεχνολογία;

Η ενασχόλησή μου άρχισε πολύ νωρίς  με  gazette  και επισκευές. Οι σπουδές μου ήταν πάνω στο αντικείμενο των αυτοματισμών. Η εταιρεία μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την αρχή είναι σοβαρή και αξιόπιστη με πρώτο στόχο την εξυπηρέτηση του πελάτη, και την επίλυση των τεχνικών  θεμάτων  που προκύπτουν στις συσκευές του.

Είστε κάτι σαν τους γιατρούς  βλέπετε ένα τραυματισμένο μηχάνημα και νοιώθετε την ανάγκη να το αποκαταστήσετε; 

Ακριβώς,  όπως ένα γιατρός νοιώθει την ανάγκη και την υποχρέωση να τον θεραπεύσει έναν άνθρωπο, έτσι κι εμείς όταν βλέπουμε ένα χαλασμένο μηχάνημα αισθανόμαστε την υποχρέωση να το φέρουμε στην αρχική του κατάσταση δίνοντας παράλληλα την ικανοποίηση στο χρήστη ότι το πρόβλημά του λύθηκε και μπορεί να το ξαναχρησιμοποιήσει.  Δεδομένων των  οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε σήμερα. 

Σε τι διαφέρετε από τα γνωστά  ηλεκτρονικά εργαστήρια, που πριν καιρό ξεφύτρωναν σε στενά μικρής εμπορικής  στόχευσης  και μας επιδιόρθωναν τηλεοράσεις, κομπιούτερ πρώτης τεχνολογίας, τα τηλέφωνα παντόφλες;

Είμαστε μια εταιρεία που προσφέρει άμεση επισκευή. Οι τεχνικοί μας είναι όλοι  καταρτισμένοι και εκπαιδευμένοι  σύμφωνα με τη φιλοσοφία της εταιρείας, έχουμε πολλά χρόνια και εμπειρία στον κλάδο, με εγγύηση σε όλα μας τα ανταλλακτικά, πιστοποιημένα, με δυνατότητα οι τυχόν βλάβες που μπορεί να προκύψουν σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας και του εξωτερικού εφόσον υπάρχει κατάστημα I REPAIR  και  πληρούν  όρους εγγύησης  απλά μόνο με τον αριθμό τηλεφώνου που δίνεται με τις αγορές στα καταστήματά μας να εξυπηρετούνται. 

Ποιο είναι το επόμενο βήμα της τεχνολογίας στην τηλεφωνία. Έχετε εικόνα;

Το κινητό στη ζωή μας είναι ένα από τα πιο απαραίτητα αγαθά που έχει ένας άνθρωπος.  Εκεί μέσα έχουμε αποθηκευμένα εκτός από τα τηλέφωνά μας, φωτογραφίες, εφαρμογές, αριθμούς καρτών. Όλα βρίσκονται μέσα σε μια συσκευή. Το επόμενο βήμα της τεχνολογίας ή ένα τέλος πάντων ένα από τα βήματα, είναι όλα να γίνονται μέσα από μία συσκευή.  Οι πληρωμές, οι αναλήψεις, τα πάντα. Το πιο πιθανό είναι να αντικαταστήσει τις κάρτες ανάληψης, κατάθεσης που έχουμε σήμερα , που έχουν τους γνωστούς κινδύνους κλοπής κ.α. 

Ας  μιλήσουμε για κάτι άλλο. Η υγειονομική κρίση πόσο επηρέασε τη δουλειά σας;

Πλέον ο κάθε ένας από εμάς και λόγω της κρίσης που  βιώνουμε  φροντίζει να επισκευάσει τη συσκευή του παρά να αγοράσει μία καινούργια. Αποφεύγει το μεγάλο κόστος. Η ζωή μας  μετά την πανδημία άλλαξε πολύ.  Η τεχνολογία κυριαρχεί  στην καθημερινότητα με τις τηλεδιασκέψεις, τηλεκπαιδεύσεις, έχουν φέρει φόρτο εργασίας στα εργαστήρια και αύξηση της τιμής των επισκευών κομπιούτερ, λάπτοπ, κ.λπ. 

Εμείς διαθέτουμε επίσης  μεταχειρισμένα, κινητά σε όλες τις γνωστές μάρκες, ότι κυκλοφορεί στην αγορά, I phon  κυρίως , λάπτοπ και κομπιούτερ τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και παρέχουμε στους  αγοραστές εγγύηση  και πολύ χαμηλές τιμές. 

  Το τέλος της πανδημίας σε τι κατάσταση θα βρει την αγορά; Θα υπάρξουν αλλαγές στο καταναλωτικό μοντέλο;

Φυσικά θα υπάρξουν αλλαγές. Ήδη διαφαίνεται η στροφή των καταναλωτών στα on line καταστήματα, τα e-shop που θα υποσκελίσουν τις  αυτοπρόσωπες αγορές.  Τα δικά μας καταστήματα με  τις επισκευές θα διατηρηθούν, δεν μπορούν να εκλείψουν . Όμως  εταιρείες που δεν πληρούν προϋποθέσεις αξιοπιστίας θα πάψουν να υπάρχουν  από την αγορά. 

Οι νέοι που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της κατανάλωσης  σε ποια προϊόντα θα στραφούν;

Οι νέοι δυστυχώς είναι πιο εξοικειωμένοι με την οικονομική κρίση.  Και η εμπειρία δείχνει ότι  θα  είναι υποχρεωμένοι να στρέφονται σε ελαφρώς μεταχειρισμένα προϊόντα τεχνολογίας.  Γιατί το κόστος τους μειώνεται σημαντικά και συμφέρει εφόσον προσφέρεται και εγγύηση.  Καθώς με τα σημερινά δεδομένα, οι τιμές καινούργιων φτάνουν στο κόστος ενός μισθού. 

Φαίνεται άλλωστε καθώς τα νέα κινητά που βγαίνουν δεν έχουν την ίδια ζήτηση με παλαιότερα.  Δεν δημιουργούνται ουρές για να αγοράσουν τα νέα μοντέλα. Εξυπηρετούνται με άλλες λύσεις, επισκευάζοντας τα κινητά τους  και αγοράζοντας καινούργια ή μεταχειρισμένα στην έσχατη ανάγκη.  Μιλούμε για την πλειοψηφία.   

Η αγορά της Κατερίνης  είναι επαρκής για τους επαγγελματίες του κλάδου σας ή έχει κορεστεί;

Είναι επαρκής  η αγορά. Σ’ αυτό που ξεχωρίζουμε εμείς είναι η αμεσότητα. Η επιλογή του πελάτη  σε γνήσιο ή μη γνήσιο ανταλλακτικό, που διαμορφώνει και την  τιμή. Αλλά πάνω από όλα η εγγύηση που προσφέρουμε με τη δυνατότητα του δικτύου μας σε όλη την Ελλάδα. 

Ποιο αισιόδοξο μήνυμα θα στέλνατε στους επαγγελματίες που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται; 

Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή. Σε λίγους μήνες θα τελειώσει η δοκιμασία μας και  θα πάρει μπρος η αγορά.  Οι πωλήσεις θα ανέβουν ξανά.  Άλλωστε το είδαμε αμέσως μετά την άρση του πρώτου lockdown. Οι επόμενοι μήνες ήταν ικανοποιητικοί για την κατανάλωση.  Το κράτος από τη μεριά του δίνει κάποια χρήματα.  Βοηθάει εργαζόμενους και επαγγελματίες.  Το καλύτερο θα ήταν να μην είχαν υπάρξει  όλα αυτά , αλλά χρειάζεται υπομονή, αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Το κατάστημά μας άνοιξε εδώ και ένα χρόνο. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή.  Είμαστε όλοι νέοι άνθρωποι  που δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από το όραμά μας και τους στόχους μας. Για μας προέχει η εξυπηρέτηση και η βοήθεια του  πελάτη. 

Και ποια είναι η συμβουλή σας  και η συμβολή σας ως επαγγελματίες για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων  για τον περιορισμό  της εξάπλωσης του covid 19;

Εμείς όλο αυτό το διάστημα τηρούμε τα μέτρα που μας  έχουν δώσει οι υγειονομικοί. Τηρούμε τις αποστάσεις , φοράμε μάσκες, χρησιμοποιούμε απολυμαντικό και  απολυμαίνουμε τα κινητά  όταν τα παραλαμβάνουμε και  όταν τα παραδίδουμε . Χρησιμοποιούμε ανέπαφες συναλλαγές για μεγαλύτερη ασφάλεια. Και προτείνουμε σε όλους να τηρούμε τα μέτρα που μας υποδεικνύουν  οι υγειονομικοί γιατί  πρέπει να ακούμε τους ειδικούς, είτε είναι γιατροί είτε είναι τεχνικοί.  Γιατί όσο νωρίτερα φύγουμε από αυτή την υγειονομική κρίση, τόσο καλύτερα θα είναι για την αγορά, το κράτος  και για όλους μας. 

Μ.Κ.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top