Τετάρτη 13 Νοε 2019 16:41      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Δίου - Ολύμπου: "ΟΧΙ" σε παραχώρηση έκτασης για φιλοξενία προσφύγων

Την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα δηλώνει την αντίθεσή του στη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων εντός των ορίων του αποφάσισε το βράδυ της Παρασκευής 4 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως χθες το βράδυ με ένα και μοναδικό θέμα: το ενδεχόμενο δημιουργίας χώρου φιλοξενίας προσφύγων στη θέση "Καναπίτσα", η οποία βρίσκεται στην περιοχή που εκτίνεται πίσω από το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και κοντά στα Πλατανάκια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χθες το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επικοινώνησε με το δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο προκειμένου να του μεταφέρει την πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία χώρου φιλοξενίας στο σημείο ώστε οι πρόσφυγες να μην σταθμεύουν στην Εθνική Οδό και ειδικότερα στα ΣΕΑ Σκοτίνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Χρήστος Λεμονόπουλος κ.α.

Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος όπου θα αναφέρεται πως ο δήμος Δίου-0λύμπου λέει "όχι" στη δημιουργία χώρων φιλοξενίας για τους πρόσφυγες σε έκτασή του, λέει όμως "ναι" στην παροχή οποιασδήποτε ανθρωπιστικής βοήθειας χρειαστεί. Αναμένεται η δημοσιοποίηση του ψηφίσματος.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Δήμος Δίου-Ολύμπου Λιτόχωρο Πρόσφυγες Προσφυγικό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων
Scroll to Top