Πέμπτη 14 Νοε 2019 18:15      

Δημοτικό Συμβούλιο Δίου - Ολύμπου: Πλεκτάνη και προβοκάτσια τα όσα έγιναν στο δάσος των Πόρων

Τα όσα εξελίχθηκαν το πρωί τη Δευτέρα 18 Απριλίου στο δάσος των Πόρων, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα ο αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου Δημήτρης Γουλάρας και ένας ακόμη δημότης να περάσουν τη νύχτα στο αυτόφωρο και ένας υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας ξύλευσης να καταλήξει στο Νοσοκομείο Κατερίνης, απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, για το θέμα υποβλήθηκαν προ ημερησίας διατάξεως ερωτήσεις από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον κ. Γουλάρα δηλώνοντας πως θα βρίσκονται σήμερα το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης, όπου πρόκειται να εκδικαστεί η υπόθεση (με μεγάλη πιθανότητα αυτό να μη γίνει, καθώς οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή τους). Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για προβοκάτσια, δημιουργία εντυπώσεων, μεθοδεύσεις και πλεκτάνη με συγκεκριμένο στόχο και σκοπό.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τόσο από τον κ. Γουλάρα όσο και από το γενικό γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο του Δασικού Συνεταιρισμού Νέων Πόρων Θανάση Παπαμιχαήλ, ο οποίος ήταν παρών μαζί με άλλους 15 περίπου κατοίκους της περιοχής, ούτε υπήρξε πρόθεση διαπληκτισμού με τους υπαλλήλους και τους εργάτες της εταιρείας ούτε βιαιοπραγία ή ξυλοδαρμός οποιουδήποτε.

«Εμείς πήγαμε να ελέγξουμε τις εκτεταμένες περιβαλλοντικές ζημιές που έχουν γίνει στο δάσος από διάνοιξη και διαπλάτυνση δασικών οδών και κοπή δέντρων που δεν έπρεπε να κοπούν. Δεν υπήρχε καμιά πρόθεση από κανέναν για διαπληκτισμούς και απειλές. Οι δασεργάτες αποχώρησαν ήσυχα μετά από τις δικές μας διαμαρτυρίες. Ξυλοδαρμός δεν υπήρξε» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Παπαμιχαήλ ενημερώνοντας το σώμα πως ο Συνεταιρισμός κατέθεσε αίτηση – αναφορά προς το Δασαρχείο και τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας, με την οποία ζητά να ενημερωθεί αν η μελέτη προβλέπει και τη διαπλάτυνση των δασικών οδών.

Την «περιπέτειά» του περιέγραψε ο κ. Γουλάρας, ο οποίος ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους για τη συμπαράστασή τους, επισημαίνοντας πως ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί από την εταιρεία. «Είναι μια μεγάλη προβοκάτσια προς το πρόσωπό μου. Η άδεια ξύλευσης που έδωσε η Διεύθυνση Δασών αφορά θέματα πυρασφάλειας και όχι θέματα υλοτομίας. Δεν υπάρχει στη μελέτη διαπλάτυνση ή συντήρηση υπάρχοντος δασικού δρόμου. Δεν μπορεί ένας δρόμος 2,5-3 μ. να έχει γίνει 6-7 μ. Εμείς ζητήσαμε να δούμε την άδεια για τη διάνοιξη και βρεθήκαμε κατηγορούμενοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχε από τις αστυνομικές αρχές, το Νοσοκομείο, δημοτικούς συμβούλους και πολίτες για το γεγονός. «Αυτόπτες μάρτυρες με ενημέρωσαν πως όχι μόνο δεν υπήρξε ξυλοδαρμός, αλλά ούτε καν επαφή.

Η αρχική ενημέρωση που είχα ήταν ότι ο υπάλληλος της εταιρείας εισήχθη στο Νοσοκομείο με εσωτερική αιμορραγία του αυτιού, κατόπιν ότι είχε υποστεί κακώσεις στο κεφάλι, αλλά το πρωί βγήκε από το νοσοκομείο περδίκι. Σε κάθε περίπτωση, εγώ θα είμαι αύριο στο δικαστήριο να καταθέσω ως μάρτυρας και θα αποκαλυφθεί η πλεκτάνη» τόνισε με έμφαση.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Φαρμάκη, ο οποίος επεσήμανε πως σύμφωνα και με τις δικές του πληροφορίες δεν υπήρξε καμιά βιαιοπραγία. Πρότεινε δε ο Δήμος να καταγγείλει δημοσίως πριν τη δίκη το γεγονός «για να καταλάβουν όλοι τις μεθοδεύσεις».

Οποιοδήποτε ψήφισμα ή καταγγελία θα είναι προς όφελος του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί πρόκειται για δημοτική υπόθεση ανέφερε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Δημητριάδης. Το ζήτημα έχει πολιτική διάσταση υπογράμμισε η Κατερίνα Κουρίτα, ενώ την έκδοση ψηφίσματος ζήτησε και ο Άρης Ρεμπατσιός.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμος Δίου Ολύμπου Αντιδήμαρχος Δ. Γουλάρας
Scroll to Top