Πέμπτη 6 Αυγ 2020 18:36      

ΔΩΡΕΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δ. Πασχάλης: «Είναι χρέος όλων μας να στηρίζουμε το έργο σας»

Με  επισημότητα  παρουσία του Υφυπουργού  Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου του βουλευτή Φ.Μπαραλιάκου,  του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, των τριών δημάρχων Κ. Κουκοδήμου, Ε. Γερολιόλιου και Α. Μανώλα, του προέδρου του Επιμελητηρίου Η. Χατζηχριστοδούλου,  του Αστυνομικού Διευθυντή Πιερίας Γ. Τζήμα και εκπροσώπων φορέων  έγινε η τελετή παραλαβής των τριών πλήρως εξοπλισμένων σύγχρονων  ασθενοφόρων οχημάτων, δωρεά του κ. Διονύση Πασχάλη, προέδρου του Ομώνυμου Κοινωφελούς Ιδρύματος και επίτιμου προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πιερίας, στο χώρο που στεγάζεται το ΕΚΑΒ στις εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου. Την εκδήλωση συντόνιζε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πιερίας Δέσποινα Χαρίση, η οποία ευχαρίστησε τον κ. Πασχάλη για τη μεγάλη δωρεά η οποία θα καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών

 Στη σύντομη ομιλία του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου,  επεσήμανε ότι κάθε πράξη μικρής ή μεγάλης αλληλεγγύης έχει πάντα ξεχωριστή σημασία και αξία. Επιπλέον έρχεται να ενδυναμώσει την αποτελεσματικότητα του στόλου του ΕΚΑΒ Πιερίας την οποία φροντίζουν να πολλαπλασιάζουν οι εργαζόμενοι  με την αφοσίωση τους και τη άοκνη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπευσταθίου αναφέρθηκε στη σημαντική δωρεά του κ. Πασχάλη που δεν είναι η πρώτη,  βοηθώντας τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, και των διασωστών   που εργάζονται όλο το χρόνο. «Για να κάνουν την δουλειά τους χρειάζονται δυο πράγματα . Απαιτείται η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και η κατάρτιση του προσωπικού αλλά και τα μέσα,  τα εργαλεία για να κάνουμε τη δουλειά. Αυτά τα ασθενοφόρα είναι τα εργαλεία που οι εργαζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν με απόλυτη επιτυχία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαευσταθίου.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας

Στην ομιλία του ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας κ. Βασίλης Βάιος συνεχάρη τους συναδέλφους του μάχιμους διασώστες, που καλούνται να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής με πίστη στην αποστολή τους, αφοσίωση στο έργο τους και ανιδιοτέλεια στην κοινωνική προσφορά τους, παρά τις ελλείψεις που μας δένουν τα χέρια. «Σε αυτή την οικονομική συγκυρία και παγκόσμια υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε,  πλαισιώσατε και αγκαλιάσατε μία προσπάθειά χωρίς καμία ιδιοτέλεια, με απώτερο σκοπό το συμφέρον της περιοχής μας σε μία δύσκολη εποχή για όλους μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η νομική σύμβουλος του Ιδρύματος «Διονύση Α. Πασχάλη»

Η νομική σύμβουλος του Ιδρύματος κα Ιωάννη Παπαδιαμαντή αναφέρθηκε στις δωρεές που έγιναν από το ίδρυμα «Διονύση Α. Πασχάλη» όπως  το Νοέμβριο του 2016 όταν παραδόθηκε το κτίριο του ΕΚΑΒ εξοπλισμένο πλήρως στους εργαζόμενους. «Τρία υπερσύγχρονα ασθενοφόρα άρτια εξοπλισμένα με όλες τις τεχνικές  προδιαγραφές του ΕΚΑΒ με ότι πιο σύγχρονο και εύχρηστο σε εξοπλισμό  με φορεία καρέκλες ασθενών, απινιδινωτές αναπνευστήρες έτσι ώστε να μπορείτε να εκτελείτε την εργασία σας με αξιοπρέπεια. Που ανανεώνουν το στόλο σας και σας δίνουν δύναμη να συνεχίσετε το έργο σας», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κα Παπαδιαμαντή.

Ο Βουλευτής κ. Μπαραλιάκος

Ο βουλευτής κ. Μπαραλιάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του και έκανε λόγο για «μεγάλη στιγμή για τους πολίτες της Πιερίας». « Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Διονύση Πασχάλη γιατί με μια σειρά δωρεών δείχνει ότι είναι  εδώ μας σκέφτεται,  μας νοιάζεται και όπου μπορεί βοηθά. Πριν από λίγους μήνες  στην αρχή της κοινοβουλευτικής μου θητείας, που επισκέφτηκα την διευθύντρια του ΕΚΑΒ και το προσωπικό για να δω τις ανάγκες και  που μπορώ να βοηθήσω πέραν του προσωπικού που πάντα λείπει, το δεύτερο μεγαλύτερο ήταν τα  ασθενοφόρα και ηλθε  σήμερα η δωρεά του Ιδρύματος Διονύση Πασχάλη να μας διευκολύνει και να μας βγάλει από αυτή τη δύσκολη θέση. Δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε βέβαια, γιατί δεν φτάνουν τα τρία ασθενοφόρα, χρειάζονται και άλλα. Νομίζω ότι ο διττός στόχος του Ιδρύματος αφενός μεν δίνει την αγάπη και τον πατριωτισμό για τον τόπο μας την Πιερία, αφετέρου η ιδιωτική πρωτοβουλία στέκεται δίπλα και αρωγός στο κράτος και οι δυο μαζί συμπορευόμαστε για το καλύτερο των πολιτών».

Στον χαιρετισμό τους οι τρεις δήμαρχοι συνεχάρησαν τον κ. Πασχάλη για τις δωρεές που έχει κάνει προς όφελος των Πιεριέων.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top