Τετάρτη 21 Αυγ 2019 12:44      

Δυο οικογενειακές επιχειρήσεις παραγωγής αναψυκτικών στο Αιγίνιο

Το «ΟΒ» συνοδευμένο από τον πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών – Εμπόρων – Βιοτεχνών Αιγινίου Πέτρο Τερζή επισκέφτηκε τις βιοτεχνίες και συνομίλησε με δυο οικογενειακές επιχειρήσεις παραγωγής αναψυκτικών στο Αιγίνιο

-Του Χρήστου Τερζή, εταιρεία τρίτης γενιάς παραγωγής και εμφιάλωσης των αναψυκτικών με την επωνυμία «Πηγές Ολύμπου»

Από το 1973 η πρώτη άδεια ο παππούς του Χρήστου , μετά ο πατέρας του και τωρα αυτός

Παράγει πορτοκαλάδα λεμονάδα και γκαζόζα με τον παραδοσιακό τρόπο που παρήγαγαν και οι πρόγονοι του και με το ίδιο μηχάνημα που το συντηρεί σε άριστη κατάσταση .

Oi ποσότητες που «βγάζει» είναι συγκεκριμένες - για τους είδη υπάρχοντες πελάτες στην ευρύτερη περιοχή του Αιγινίου.

Την επιχείρηση την κρατάει για συναισθηματικούς λόγους μιας και λόγω τους ανταγωνισμού και των πολυεθνικών στον χώρο των αναψυκτικών τα κέρδη είναι πολύ περιορισμένα.

-Η οικογένεια του Ρούλη Τσιντικίδη των αναψυκτικών με την επωνυμία «Ελαφίνα».

Μονάδα αγορασμένη πριν από χρόνια από τους αδερφούς Τσιντικίδη, που είχαν ξεκινήσει την παραγωγή αεριούχων ποτών στο Αιγίνιο το 1926! Η οικογένεια του κ. Ρούλη Τσιντικίδη αναβάθμισε και εκσυγχρόνισε την γραμμή παραγωγής και σήμερα η εταιρεία διαθέτει μηχανήματα με αρκετά μεγάλες δυνατότητες παραγωγή αναψυκτικών ανά ώρα.

Τα αναψυκτικά «Ελαφίνα» με αυθεντικές γεύσεις (πορτοκαλι – λεμόνι - γκαζόζα μοναδική !), «ταξιδεύουν» και σε περιοχές του Νομού μας αλλά και εκτός, παρασκευάζονται με ελληνική πρώτη ύλη και με την παραδοσιακή συνταγή.

Μέχρι στιγμής τα βρίσκουμε σε γυάλινο μπουκάλι αλλά οι ιδιοκτήτες προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε νέα συσκευασία σε πλαστικά μπουκάλια και προσπαθούν να ανοίξουν νέες αγορές. Κι αυτοί «παλεύουν» απέναντι στον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών, δεν αλλάζουν όμως την παραδοσιακή συνταγή παρέχοντας προιόντα υψηλής ποιοτητας

Σχετικό Φωτογραφικό Υλικό

Ιστορικά

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top