Δευτέρα 6 Ιουλ 2020 11:26      

Έφυγαν χθες οι τελευταίοι πρόσφυγες από την Πέτρα Ολύμπου

Έφυγαν χθες από τον καταυλισμό της Πέτρας Ολύμπου οι τελευταίοι 200 περίπου πρόσφυγες, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αλλά και εν μέσω έντονης κριτικής για τις καιρικές συνθήκες με τις οποίες έμεναν τις τελευταίες μέρες.

Το χιόνι σκέπασε τις σκηνές των προσφύγων που σε συνδυασμό με τις πολικές θερμοκρασίες στην περιοχή, στον μοναδικό καταυλισμό στην Ελλάδα σε τέτοιο υψόμετρο δημιούργησαν ακραίες συνθήκες για τους πρόσφυγες. 

 Στο διαδίκτυο και τα social media  χθες αναρτήθηκαν  φωτογραφίες που έδειχναν τις σκηνές των προσφύγων θαμμένες στο χιόνι. 

 Ο Ισπανός εθελοντής Πολ Καρ, μέλος της ΜΚΟ Collective Calling που βρίσκεται δίπλα στους πρόσφυγες από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ανήρτησε τις φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter με το μήνυμα: «Βοηθήστε τους πρόσφυγες που ξεπαγιάζουν στην Πέτρα Ολύμπου. Δεν υπάρχει ζωή σε σκηνές, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν».

 Ωστόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν ότι οι πρόσφυγες μέχρι να φύγουν δεν ήταν στις σκηνές αλλά σε θερμαινόμενους χώρους.

Πολικές Θερμοκρασίες Χιόνι Πέτρα Ολύμπου Μετεγκατάσταση προσφύγων Πολ Καρ ΜΚΟ Collective Calling

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top