Πέμπτη 21 Ιαν 2021 7:37      

Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Γεωργιάδης

Πρόσωπο αγαπητό στην Κατερίνη, για χρόνια Διευθυντής Συγκοινωνιών, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ο Θανάσης Γεωργιάδης γεννήθηκε στο Μοσχοπόταμο Πιερίας και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Κατερίνης. Πέρασε στη σχολή φυσικομαθηματών του ΑΠΘ την οποία εγκατέλειψε για να πάρει το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού με το οποίο σταδιοδρόμησε αρχικά στην ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα και για 35 χρόνια στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Κατερίνης από όπου και συνταξιοδοτήθηκε ως Διευθυντής.

Άνθρωπος με ποικίλα ενδιαφέροντα, υπήρξε πρόεδρος του ροταριανού ομίλου Κατερίνης, πρόεδρος της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, και πολύ κοντά στους ποδοσφαιρικούς ομίλους της Κατερίνης, υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Κανονισμών και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας – Πιερίας και μέλος της Εταιρείας Πιερίδων Μουσών.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη και εκεί δεν εγκατέλειψε τα κοινά, έγινε μέλος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης της Ποντιακής Ένωσης Κατερίνης.

Η ζωή τον δοκίμασε πολλαπλά αλλά άντεξε με ηρωισμό τόσο τις απώλειες όσο και τον αγώνα για την προσωπική του μάχη με την επάρατο.

Είχε πολλαπλά ενδιαφέροντα. Ανάμεσα α’ αυτά και η συγγραφή βιβλίων αναφορικά με το φοιτητικό κίνημα και τον αγώνα που έκανε το 1960 για την Ανώτερη Τεχνική Εκπαίδευση και την αναβάθμιση της. Η πορεία φοιτητών της Θεσσαλονίκης προς την Αθήνα το έτος 1960-1961 είναι το πόνημα που περιγράφει την πορεία της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στη νεότερη Ελλάδα.

Αγάπησε τον τόπο του την Κατερίνη, και λάτρεψε την οικογένειά του. Αυτά που του απέμειναν, την γυναίκα του, την κόρη και τα εγγόνια του.

Υπήρξε καλός και στοργικός φίλος . Η Κατερίνη θα τον θυμάται με τρυφερότητα.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top