Πέμπτη 13 Αυγ 2020 2:53      

"Έφυγε" από τη ζωή ο Βαγγέλης Πολύζος

Ένας ευπατρίδης της πολιτικής ζωής του τόπου ο Ευάγγελος Πολύζος δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κατερίνης, όπου παρέμεινε για αρκετό χρόνο με καρδιολογικά προβλήματα.

Η ζωή του  υπήρξε πολυκύμαντη. Με αφετηρία του τον Κολινδρό, άρχισε από διοικητικός υπάλληλος, γραμματέας του Δήμου Κολινδρού, έθεσε από νωρίς  στόχους στη ζωή του και είχε την ευτυχία να τους πετύχει. Ήδη από το μακρινό 1972 έλεγε πως το επόμενο βήμα του είναι η διεκδίκηση του Δήμου στον οποίο υπηρετούσε.

Και πράγματι το 1990 σε ηλικία 45 ετών εξελέγη δήμαρχος με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, Δήμαρχος Κολινδρού. Διετέλεσε δήμαρχος Κολινδρού Πιερίας το 1990 και το 1994, πρόεδρος της ΤΕΔΚ Πιερίας (1990-1994) και νομαρχιακός σύμβουλος (1991-1994). Ήταν εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας (1991-1994) και αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Εσωτερικών της ΝΔ (1996-2000).

Η πορεία του στην πολιτική είχε εξέλιξη και το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Πιερίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επανεξελέγη  το 2000 και το 2004, 2ος με 10.108 σταυρούς.

 Από την 1η Ιανουαρίου 2011 ως τις 31 Αυγούστου 2014 ήταν Δήμαρχος στον διευρυμένο πλέον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Ήταν παντρεμένος και είχε τρεις γιούς οι οποίοι διαπρέπουν επαγγελματικά.

Ο Ευάγγελος υπήρξε άνθρωπος αυθεντικός. Δεν υπέκυπτε σε πολιτικές σκοπιμότητες και είχε το θάρρος της γνώμης, που πολλές φορές τον έφερε σε συγκρούσεις.

Είναι γνωστή  η δήλωση που έκανε το 2005, ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν έντιμοι αλλά και άνθρωποι που χρηματίζονται, πράγμα που τον οδήγησε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας από τον Κώστα Καραμανλή για ανυπόστατες καταγγελίες. Να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Πολύζος ανήκε στην ομάδα Καραμανλή. 

Επανεντάχθηκε στην Κ.Ο. της ΝΔ στις 30 Οκτωβρίου του 2006. Το 2007 ο ίδιος έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ και δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές εκείνης της χρονιάς.

Το Νοέμβριο του 2009 ήταν ανάμεσα στα 49 πρόσωπα από την Πιερία που πήραν μέρος στο έκτακτο συνέδριο της ΝΔ στην ελληνική πρωτεύουσα.

Δεν έπαψε στιγμή να είναι παρών στα πολιτικά δρώμενα του Νομού. Τόσο στις κινητοποιήσεις για τα διόδια, όσο και τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ο Βαγγέλης ήταν εκεί. Μαχητικός, καυστικός, απόλυτος πολλές φορές, αλλά πάντα αυθεντικός, με εκπεφρασμένη γνώμη. Ένας ζωντανός άνθρωπος. Η παρουσία του θα λείψει από την οικογένειά του και από τη Βόρεια Πιερία κυρίως, που ήταν ο τόπος που τον ανέδειξε.

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

«Μας προκαλεί θλίψη η απώλεια του πρώην βουλευτή του Κόμματός μας Ευάγγελου Πολύζου.

Διακρίθηκε για την εντιμότητα του, καθώς και για την αγάπη του προς την Πιερία, την οποία υπηρέτησε τόσο ως βουλευτής της Παράταξής μας όσο και από θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκφράζουμε στην οικογένειά του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντα, θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στον αγαπημένο του Κολινδρο, το απόγευμα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου. 

H σορός του θα βρίσκεται στο Ιερό ναό από τις 14:00, ενώ η κηδεία του θα τελεστεί στις 16.00 μ.μ.

Βαγγέλης Πολύζος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top