Πέμπτη 25 Φεβ 2021 3:39      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου»

Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας στις επτά περιφερειακές ενότητες.

Η προμήθεια για το νοσοκομείο «Παπανικολάου» χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια της Περιφέρειας και αφορά σε 55 διαφορετικά είδη και σε συνολικά 111 μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.

Ανώτατη εκπαίδευση: Το χάος των κακοτεχνιών με κορυφή τα επαγγελματικά προσόντα! | γράφει ο Δ. Μάρδας

Στην ανώτατη εκπαίδευση το μεγάλο λάθος άρχισε με την ανωτατικοποίηση των ΤΕΙ. Η ταφόπλακα που ετοιμαζόταν εδώ από την έναρξη της δεκαετίας το 2000, μπήκε στη θέση της το 2019. Και οι στρεβλώσεις στον εξεταζόμενο χώρο καλά κρατούν με κορυφή την πρόσφατη και ουσιαστική εξομοίωση των πτυχίων των Κολλεγίων με τα πανεπιστημιακά διπλώματα.

VIDEO | Μάρω Κοντού και Γιώργος Κωνσταντίνου στο νέο σποτ για τον εμβολιασμό

Οι Γιώργος Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού πρωταγωνιστούν στο νέο σποτ για τον εμβολιασμό. Οι δύο ηθοποιοί, που υπήρξαν κινηματογραφικό ζευγάρι στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» που κυκλοφόρησε το 1965, εμφανίζονται στα σπίτια τους να ετοιμάζονται για το ραντεβού που έχουν δώσει ώστε να πάνε μαζί στο εμβολιαστικό κέντρο.  

Νέα τιμητική διάκριση στον Καθηγητή Γιώργο Πιπερόπουλο

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του International Journal of Innovative Research in Engineering απένειμε μία έδρα στην 16-μελή Συντακτική Επιτροπή του Επιστημονικού Περιοδικού στον συμπατριώτης μας Dr Γιώργο Πιπερόπουλο ο οποίος, ως γνωστόν, κατέχει τον τιμητικό τίτλο του Επίτιμου Καθηγητή του Μάνατζμεντ & Μάρκετινγκ στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Βρετανικού Durham University το οποίο ανήκει στα 100 κορυφαία Διεθνώς Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

π. Αυγουστίνος Μύρου, μια φωτεινή διαδρομή | γράφει ο Αναστάσιος Σεμίζογλου

Με αξίωσε ο Θεός στα μέσα της τελευταίας δεκαετίας της περασμένης χιλιετίας να γνωρίσω εκ του σύνεγγυς έναν σεβάσμιο ιερωμένο, τον π. Αυγουστίνο. Από την πρώτη στιγμή που τον αντίκρυσα, μου θύμιζε ιεράρχη των πρώτων χριστιανικών χρόνων ολοκληρωτικά αφιερωμένους στο ποίμνιό τους,  κατά τόπο και τύπο Χριστού.  Γόνος ιερατικής οικογένειας, βίωσε τη θλίψη με την πρόωρη απώλεια του αδελφού του. Ήταν προικισμένος με το χάρισμα της υψηλής ευφυίας  και οξυδέρκειας.

ΝΔ: Ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει ακόμα περισσότερο στην ελληνική οικονομία

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφασή του σχετικά με την Εσωτερική Σύγκλιση. Ταυτόχρονα, το ΥΠΑΑΤ, προχώρησε σήμερα στην κοινοποίηση των αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις του 2021, που θα καταβληθούν στους δικαιούχους.

Ιστορικά Δικαιώματα

ΕΛΣΤΑΤ: Κάλεσμα ενδιαφερομένων στο Μητρώο Απογραφέων Γεωργίας - Κτηνοτροφίας (Μαρτίου – Ιουνίου 2021)

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων Γεωργίας-Κτηνοτροφίας περιόδου Μαρτίου – Ιουνίου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12η ώρα της 15ης Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και την 24η ώρα της 28ης Φεβρουαρίου 2021.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Απογραφέων έχουν μόνον φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 67 ετών.

Το Πατριαρχείο μας: η ιστορία της έδρας του μέχρι το Φανάρι | γράφει ο Παναγιώτης Γ. Αλεκάκης

    Στη μονή της Παμμακαρίστου το Πατριαρχείο έμεινε μέχρι το 1586 (130 χρόνια περίπου), όπου έγιναν έργα από τους διάφορους πατριάρχες. Ο Διονύσιος Β΄ (1546-1555) κατασκεύασε πάνω στο καμπαναριό τον σταυρό, που φαινόταν από μακριά, από στεριά και θάλασσα και αναγνώριζε κάθε χριστιανός το Πατριαρχείο. Ο διάδοχός του, ο Διονύσιος Ιωάσαφ ο Β΄ (1555-1565), έκαμε την μονή με την περίφραξη κάστρο ωραιότατο και πεφυλαγμένο, έκτισε δε και δύο μεγάλα παλάτια.

Στην Πατρίδα μας εξακολουθεί να… πετάει ο γάιδαρος!... | γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Η πολυήμερη δραματική ταλαιπωρία συμπολιτών μας κατοίκων των προνομιούχων Βόρειων προαστείων της Αττικής αλλά και αλλού με οδηγεί να θέσω 2 ερωτήματα:

     Πρώτον - Πετάει ή δεν πετάει ο γάιδαρος όπως θέλει το σχετικό λαϊκό δίλημμα;

     Όσο και αν ακουστεί αυτό παράξενο και ίσως κριθεί από μερικούς και επιστημονικά αντιδεοντολογικό στο μέτρο που όλοι γνωρίζουμε, ή θα έπρεπε να γνωρίζουμε από το Νόμο της βαρύτητας και την ανατομική μορφή των συμπαθών τετράποδων, η απάντηση είναι απόλυτα αρνητική!..

Σελίδες

Scroll to Top