Τετάρτη 11 Δεκ 2019 23:19      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτασμός της μνήμης του Αγ. Νικοδήμου

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου.

Επίκεντρο του εορτασμού υπήρξε, για ακόμη μία χρονιά, ο υπό ανέγερση ομώνυμος Ιερός Ναός του Οικισμό Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων Λάρισας «Ο Πελασγός», στην περιοχή Τοπόλιανη Πλάκας Λιτοχώρου.

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκαν ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, η Λιτανεία και η Αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου, οι κάτοικοι του Οικισμού και πολλοί προσκυνητές.

Μετά την απόλυση του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος με τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου αποκάλυψαν ηλιακό ωρολόι, που κατασκεύασαν συνταξιούχοι δάσκαλοι-κάτοικοι του Οικισμού.

Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 14 Ιουλίου, τελέστηκαν ο Όρθρος της εορτής και η Θ. Λειτουργία, ενώ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας πολλοί παραθεριστές της περιοχής προσκύνησαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό

Οικισμός Δασκάλων Τοπόλιανη 'Αγιος Νικόδημος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top