Πέμπτη 21 Ιαν 2021 10:20      

Επεισόδια με αγρότες και ΜΑΤ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα στους συγκεντρωμένους αγρότες και δυνάμεις των ΜΑΤ ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Πέμπτης. Αγρότες που είχαν φτάσει νωρίτερα στην «καρδιά» της συμπρωτεύουσας επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, πέρασαν τον αστυνομικό κλοιό και έφτασαν στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, 
οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους με αποτέλεσμα να κλείσει η οδός Μανώλη Ανδρόνικου και η Λεωφόρος Στρατού.

Θερμή υποδοχή

Η υποδοχή των αγροτών από τους συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα ήταν πανηγυρική με πυρσούς και συνθήματα. Στην πλατεία ΧΑΝΘ βρίσκονται μεταξύ άλλων αγρότες από Θεσσαλονίκη,  Λάρισα, Καρδίτσα, Δράμα, Σέρρες, Κατερίνη Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβαλά.

«Αφανισμός»

Από την εξέδρα, που στήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μπροστά από τον Πύργο του ΟΤΕ, οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, που δεν υπερέβαιναν τους 300 και προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μίλησαν για «αφανισμό του πρωτογενούς τομέα» και για «εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης».

 
Η κινητοποίηση

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν χθες οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλη τη χώρα στέλνοντας το μήνυμα είναι «είναι παρόντες και παρακολουθούν τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο τους».

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, και λίγα λεπτά μετά τις 16.30 οι συμμετέχοντες έκοψαν μια κορδέλα, «εγκαινιάζοντας» συμβολικά οι ίδιοι, την 10η Διεθνής Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας Zootechnia.

Στο σημείο, στη νότια πύλη της ΔΕΘ, ακολούθησε μικροένταση, όταν αγροτοκτηνοτρόφοι επιχείρησαν να εισέλθουν στους χώρους όπου αναπτύσσεται η κλαδική έκθεση και τις αστυνομικές δυνάμεις να τους εμποδίζουν.

Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης ήταν η κάθοδος 30 τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τα οποία οι διαδηλωτές αγροτοκτηνοτρόφοι από τον κόμβο Δερβενίου έφθασαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Για μικρό χρονικό διάστημα το κέντρο της πόλης έκλεισε, αλλά στις 15.30 τα τρακτέρ παρατάχθηκαν δεξιά τους οδοστρώματος, ελευθερώνοντας δύο λωρίδες και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.
 

Αγροτικά ΜΑΤ Επεισόδια Τρακτέρ κινητοποίηση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top