Τετάρτη 12 Δεκ 2018 21:51      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιχειρησιακή άσκηση ετοιμότητας «Μνημοσύνη» στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης (Εικόνες)

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η επιχειρησιακή άσκηση ετοιμότητας «Μνημοσύνη» που εκτελέστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, της Αστυνομίας, του Στρατού, του ΕΚΑΒ υπό την αιγίδα  του  ΕΚΕΠΥ και την συμμετοχή φυσικά των εργαζομένων του  νοσοκομείου. Την άσκηση παρακολούθησαν ο διοικητής  του ΕΚΕΠΥ Νίκος  Ευσταθιάδης και ο διευθυντής του ΕΚΕΠΥ κ. Μίχος.

Επρόκειτο για μια άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς και το σενάριο προέβλεπε εκκένωση της 1ης χειρουργικής κλινικής και συνέχεια  αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο υπόγειο. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική έξι άτομα  από διάφορα σημεία του κτιρίου και με διάφορους τρόπους.

Το ΕΚΑΒ κλήθηκε για την μεταφορά ατόμων σε σκηνές και την μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.  Όπως είπε ο διοικητής  του νοσοκομείου  Ανέστης Μυστρίδης, στόχος ήταν η διατήρηση της ετοιμότητας σε υψηλό επίπεδο και δοκιμάστηκαν τα επιχειρησιακά  σχέδια εκτάκτων αναγκών, εκπαιδεύτηκε το προσωπικό και επαληθεύτηκε ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

 

Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης Άσκηση ετοιμότητας Μνημοσύνη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top