Πέμπτη 24 Σεπ 2020 12:17      

Επιχορήγηση της ΔΗΚΕΔΗΚ από το υπουργείο πολιτισμού

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ) στις 24.03.20 για επιχορήγηση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την πρόσκληση με θέμα «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιχορήγηση ή/και αιγίδα δράσεων και προγραμμάτων της καθολικής προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό».

Η πρόταση τιτλοφορείται «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ- ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ: ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ» Τυπικά και Ειδικά σχολεία μαθαίνουν για τα φυτά και τις πεταλούδες του Ολύμπου και των Πιερίων μέσω της τεχνικής του Γκράφιτι.

Σκοπός της δράσης είναι η επαφή, γνωριμία και εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τον πολυδιάστατο ρόλο των Εικαστικών Τεχνών όπως εφαρμόζονται σε άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και η χρησιμότητα και υλοποίηση εικαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε άτομα με αναπηρίες σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο, καθώς προκύπτουν σημαντικά οφέλη. Ενισχύονται οι αισθητηριακές εμπειρίες, αναδεικνύονται οι δεξιότητες, τα ταλέντα, η συμπεριφορά, η σχέση τους με άλλα άτομα καθώς και τα συναισθήματά τους.

Η πρόταση επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού με 8.000 ευρώ.

ΔΗΚΕΔΗΚ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top