Δευτέρα 21 Σεπ 2020 22:53      

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το ετήσιο πρόγραμμα και οι δράσεις προϋπολογισμού 100 χιλ. ευρώ

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ»

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης συνεδρίασε και συζήτησε σε πρώτη φάση το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου Κατερίνης για το έτος 2020 που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής κ.Γιώργο Νταντάμη. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης στην αρχή, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος.

Ο Μητροπολίτης

Η Μητρόπολη συμμετέχει στην επιτροπή δια του εκπροσώπου της κ. Βασίλη Δήμου και όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης επικροτούν τις προσπάθειες καθώς όλη αυτή η προσπάθεια δεν γίνεται από έναν άνθρωπο. «Χρειάζεται σύμπνοια, συλλογικότητα, συνεργασία και ήδη στα λίγα βήματα που έγιναν στον θρησκευτικό τουρισμό, αυτά έγιναν με τη συνεργασία των φορέων», ανέφερε ο Μητροπολίτης Γεώργιος.

Ο δήμαρχος Κατερίνης

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Κουκοδήμος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι για φέτος ο προϋπολογισμός των δράσεων θα είναι 100 χιλιάδες ευρώ ενώ τα επόμενα χρόνια το ποσό αυτό θα αυξηθεί. Επίσης αναφέρθηκε στη δημιουργία των δυο αντιδημαρχιών Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπογράμμισε ότι θα συμμετέχουν σε εκθέσεις που θα γίνουν στο εξωτερικό ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα υα δοθεί στην καθαρότητα της θάλασσας και γενικά στην καθαριότητα του παραλιακού μετώπου. Ανακοίνωσε ότι ο δήμος Κατερίνης θα είναι η 2η πόλη μετά την Καρδίτσα που θα διαθέτει μονάδα μεταφόρτωσης ρεύματος σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ο σταθμός αυτός θα είναι στην Παραλία. Επιπλέον δήμος θα δώσει βάση όπως είπε ο δήμαρχος στην πράσινη ενέργεια και στο πλαίσιο αυτό θα αγοράσει επτά ηλεκτρικά μηχανήματα καθαριότητας τρία θα είναι μόνιμα στο παραλιακό μέτωπο, δυο για αθλητικά κέντρα και δυο για τον πεζόδρομο της Κατερίνης, θα οποία θα μετακινούνται όπου χρειάζεται. Η καθαριότητα του παραλιακού μετώπου θα γίνει με ανάθεση σε δύο εταιρίες. Επιπλέον θα επισκευαστεί το δίχτυ μέσα στη θάλασσα το οποίο εμποδίζει μέδουσες και φύκια να βγαίνουν προς τα έξω, ενώ όπως είπε ο δήμαρχος θα φτιαχτεί και η προβλήτα στην Παραλία.

Ο κ. Νταντάμης

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νταντάμης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος επισημαίνοντας ότι στόχος είναι ο δήμος Κατερίνης να αποκτήσει τη δική του τουριστική ταυτότητα προσελκύοντας τουρίστες στα χωριά του δήμου εκτός από το παραλιακό μέτωπο, διαχωρίζοντας το συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν που θα προκύψει από το υπόλοιπο του νομού.

Οι δράσεις του προγράμματος

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών για την επικοινωνία του τουριστικού προϊόντος του Δήμου. Τουριστικό μάρκετινγκ και δράσεις προβολής και διαφήμισης με προϋπολογισμό 34.720 ευρώ από ίδια έσοδα και 69.475 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια τουρισμού εσωτερικού και εξωτερικού προϋπολογισμού 24.800 ευρώ. Συμμετοχή του δήμου σε συνέδρια, δαπάνες φιλοξενίας και δημόσιες σχέσεις προϋπολογισμού 24.800 ευρώ. Θρησκευτικός Τουρισμός προϋπολογισμού 6.200 ευρώ. Πολιτιστικές Εκδηλώσεις προϋπολογισμού 9.480 ευρώ. Κέντρα Δια Βίου Μάθησης δήμου Κατερίνης με χρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ).

Η επιτροπή

Τα μέλη της επιτροπής στις τοποθετήσεις τους έκαναν επισημάνσεις επί του προγράμματος ωστόσο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις αντιπαραθέσεις του δημοτικού συμβουλίου και τις θεσμικές τους θέσεις και να βάλουν πρώτα από όλα την ιδιότητα του δημότη Κατερίνης. Εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην επιτροπή συμμετέχουν επίσης φορείς του τουρισμού.

Δήμος Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top