Σάββατο 7 Δεκ 2019 13:54      

Εξετάζεται η προοπτική ανακαίνισης του Μουσείου του Δίου

Ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαν την Πέμπτη 28 Απριλίου στο Λιτόχωρο ο Δρ. Δημήτριος Παντερμαλής και ο Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο  αναπληρωτής Δημάρχου Νικόλαος Λάππας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Άρης Ρεμπατσιός και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Έλενα Παπασταύρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στις δράσεις στις οποίες στοχεύει η Εφορεία Αρχαιοτήτων, στην προοπτική ανακαίνισης του Αρχαιολογικού Μουσείου του Δίου και στην ευρύτερη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών του αρχαιολογικού χώρου.

Ο Καθηγητής αναφέρθηκε στη μεγαλειώδη απήχηση της έκθεσης «Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο: Αρχαίο Δίον» που φιλοξενείται στο Ωνάσειο Ίδρυμα Νέας Υόρκης, στις εντυπώσεις που έχουν προκαλέσει τα εκθέματά της στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και στα θετικά αποτελέσματα που αναμένεται να επιφέρει στην προβολή των αρχαιολογικών μας χώρων και τον τουρισμό.

Περαιτέρω, συζητήθηκε σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο για συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων για εγκατάσταση επισκέψιμου ειδικού εργαστηρίου συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής του Δήμου Δίου-Ολύμπου και οι δυνατότητες δημιουργίας ενός ακόμη πολιτιστικού - αρχαιολογικού σημείου αναφοράς στο Δήμο.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου Δημήτρης Παντερμαλής Κώστας Δημόπουλος Δήμος Δίου-Ολύμπου
Scroll to Top