Παρασκευή 30 Οκτ 2020 21:54      

Γ. Βειδαμενίδης: «Από «πράσινες» επιχειρήσεις γίναμε «κόκκινες»

Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

«Η φετινή σεζόν τελειώνει χωρίς καν να έχει ξεκινήσει με πληρότητες από μηδέν έως 5% σταθερά, τίποτα δεν άλλαξε. Πολλές επιχειρήσεις δεν έκαναν καν τζίρο ούτε ένα ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας Ημαθίας και Πέλλας κ. Γρηγόρης Βειδαμενίδης.

Ζήτημα επιβίωσης

«Πλέον βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση να επιβιώσουμε για το επόμενο χρονικό διάστημα τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιποι επαγγελματίες του κλάδου . Ξεκινήσαμε ως υγιείς επιχειρήσεις και καταλήξαμε προβληματικές. Ξεκινήσαμε «πράσινες» και καταλήξαμε στο κόκκινο», τονίζει ο κ. Βειδαμενίδης. Όπως ανέφερε σε επαφές που είχε με συναδέλφους του από άλλες περιοχές, η Πιερία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες λόγω των γνωστών προβλημάτων, τον αποκλεισμό των τουριστών από τις βαλκανικές χώρες.

Καλύτερη η κίνηση στη νότια Πιερία

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, η νότια Πιερία, από τη Λεπτοκαρυά μέχρι τα σύνορα της Λάρισας, στους Ν. Πόρους, η εικόνα ήταν διαφορετική σε σχέση με τον υπόλοιπο νομό. Όσον αφορά τον εσωτερισμό τουρισμό από τις 5 Αυγούστου μέχρι και τέλη του μήνα, αυτός ενισχύθηκε με τουρίστες από τους όμορους νομούς όπως η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα αλλά και η Αττική, με τα τρία πακέτα τουρισμού που υλοποιήθηκαν. «Ο κόσμος επέλεξε οδικώς να έλθει στις διακοπές του και επέλεξε τη νότια Πιερία περισσότερο. Οι πληρότητες έφτασαν στο 5% σε εκείνη την περιοχή αλλά αυτό αφορούσε εκείνη τη συγκριμένη χρονική περίοδο, του Αυγούστου», πρόσθεσε ο κ. Βειδαμενίδης.

Μέτρα ενίσχυσης με επιδοτήσεις

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στα μέτρα από ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. τα οποία δεν περιελάμβαναν όμως αποζημιώσεις που είχαν ζητήσει και ως Ομοσπονδία αλλά και γενικά όλοι οι φορείς του κλάδου. «Εμείς ζητούσαμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση με τρόπο που να μπορούν όλες οι επιχειρήσεις να μπουν μέσα, κάτι που δεν το ακούσαμε», επεσήμανε και σημείωσε ότι από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Κ. Μακεδονίας με τα 150 εκ ευρώ αποκλείονται πάρα πολλές επιχειρήσεις, αφού είναι με μοριοδότηση και αφορά επιχειρήσεις με 10 εργαζόμενους και πάνω, αποκλείοντας τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top