Πέμπτη 3 Δεκ 2020 13:11      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν πονοκέφαλο όταν βρέχει;

Η κούραση, η πολύωρη έκθεση σε φωτεινές οθόνες και η αφυδάτωση του οργανισμού είναι οι πιο γνωστοί και διαδεδομένοι λόγοι που έχετε πονοκεφάλους.
Αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες αιτίες, τις οποίες πιθανώς δεν τις φαντάζεστε και οι οποίες σας δυσκολεύουν καθημερινά ολοένα και συχνότερα. Μάλιστα, μια από αυτές είναι η βροχή και η υγρασία.
Η χαμηλή πίεση στην ατμόσφαιρα, η οποία παρατηρείται συχνά στις καταιγίδες, έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί πονοκεφάλους σε μερικούς ανθρώπους.
Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Neurology, αφορούσε περισσότερους από 7.000 ανθρώπους που είχαν διαγνωσθεί με πονοκεφάλους σε ιατρικό κέντρο στη Βοστώνη.
Οι ερευνητές συνέκριναν τα στοιχεία που βρήκαν με πληροφορίες από την Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας και εξέτασαν τις μεταβολές της θερμοκρασίας, της υγρασίας και της πίεσης εντός 72 ωρών από την παρουσία του ασθενούς στην κλινική που παραπονέθηκε για πονοκέφαλο.
Διαπίστωσαν λοιπόν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας αύξησε την πιθανότητα εμφάνισης πονοκεφάλου και ότι οι πιθανότητες για πονοκέφαλο αυξάνονταν κατά περίπου 6% με κάθε πτώση πέντε χιλιοστών της βαρομετρικής πίεσης, που σημειωνόταν.
Οι ερευνητές βρήκαν επίσης τον κίνδυνο μιας έντονης κεφαλαλγίας αυξημένο κατά 7,5 για κάθε αύξηση θερμοκρασίας 5C.
Ο Kenneth Mukamal, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μελέτης, δήλωσε τα εξής: "Τα αποτελέσματά μας συμφωνούν με την ιδέα ότι οι σοβαροί πονοκέφαλοι μπορούν να προκληθούν από εξωτερικούς παράγοντες, γεγονός που μας δηλώνει ότι το περιβάλλον επηρεάζει την υγεία μας και, όσον αφορά στους πονοκεφάλους, επηρεάζει πολλούς, πολλούς ανθρώπους".

Έρευνα πονοκέφαλος Βροχή

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top