Τρίτη 19 Ιαν 2021 16:15      

H «Οδύσσεια» ενός ταξιδιού Κατερίνης – Λάρισας για ΑμεΑ

Πήρε τον Προαστιακό από τη Λάρισα για μια εκδρομή στην Κατερίνη. Με το αναπηρικό αμαξίδιο επιβιβάστηκε στο τρένο από τη Λάρισα, στο οποίο έφτασε χρησιμοποιώντας το ασανσέρ του σταθμού για τις αποβάθρες.
Έφτασε στον σταθμό της Κατερίνης, αποβιβάστηκε και μέχρι εδώ όλα καλά.

Ο Λαρισαίος, που είναι άτομο με αναπηρία, διαπίστωσε ότι το ασανσέρ εκεί δεν λειτουργούσε και εγκλωβίστηκε έτσι με το αμαξίδιό του στην αποβάθρα 2, ανάμεσα σε σιδηροδρομικές γραμμές. Δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα σκαλιά, ούτε άλλος τρόπος υπήρχε για να περάσει απέναντι στην αποβάθρα 1 και να συνεχίσει στον προορισμό του που ήταν η πόλη της Κατερίνης. Καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου που αναγράφεται στον ανελκυστήρα, ο συντηρητής του είπε ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχει συνεργασία με τον ΟΣΕ λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης.

Καλώντας στο σταθμό της Λάρισας, όπως μας τα μετέφερε ο Ράλλης Τσιουλάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας, ο «πρωταγωνιστής της Οδύσσειας» τα άκουσε από μια μάλλον αγενή υπάλληλο η οποία τον εγκαλούσε για την επιλογή του να κάνει αυτό το ταξίδι!

Τη λύση έδωσε τελικά ο σταθμάρχης της Κατερίνης ο οποίος εξέτρεψε την αμαξοστοιχία, που ερχόταν από τη Θεσσαλονίκη, στην γραμμή 2, επιβιβάστηκε σε αυτή ο άνθρωπος με το αμαξίδιο, στη συνέχεια προχώρησε λίγα μέτρα το τρένο, ξαναμπήκε στη γράμμη 1, έκανε όπισθεν και τον αποβίβασε στην αποβάθρα 1!

«Ευφυέστατη λύση από τον σταθμάρχη που λειτούργησε πολύ ανθρώπινα ομολογουμένως! Όμως, σκεφτείτε πόσο δύσκολο και εφιαλτικό έγινε αυτό το ταξίδι για το άτομο στο αμαξίδιο, που βρέθηκε καθηλωμένο και εγκλωβισμένο και σε τρομερή αδυναμία! Το ταξίδι Λάρισα-Κατερίνη με τον Προαστιακό που για τους περισσότερους είναι αυτονόητο φαντάζει για τα ΑμεΑ σαν ένα υπερατλαντικό ταξίδι!» ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ.Τσιουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι η έλλειψη προσβασιμότητας σε μέσα μαζικής μεταφοράς για άτομα με κινητικά προβλήματα δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.
 

αναπηρικό αμαξίδιο Τρένο ΟΣΕ ΑΜΕΑ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top