Παρασκευή 5 Μαρ 2021 3:12      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου

Εντυπωσιακή είναι και φέτος η συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2017, που οργανώνουν από 11 έως 30 Δεκεμβρίου, για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι Γιατροί του Κόσμου, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Περισσότεροι από 3.500 μαθητές από 53 σχολικές μονάδες και από τους τρεις δήμους του νομού έχουν δηλώσει συμμετοχή, με αποτέλεσμα η πληρότητα της πρωινής ζώνης λειτουργίας του Χωριού να έχει αγγίξει το 100%, μάλιστα, πριν ακόμη λήξει η ημερομηνία καταβολής των δηλώσεων συμμετοχής για τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία.  

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μικρούς μαθητές και μαθήτριες και από άλλες πόλεις (Βέροια, Βόλος και Λάρισα).

Οι 500 εθελόντριες και εθελοντές του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου και κάθε ένας/κάθε μία από εμάς ξεχωριστά, υποσχόμαστε πως θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσφέρουμε στους επισκέπτες του Χωριού, μικρούς και μεγάλους, μια αξέχαστη και προ πάντων αξιοπρεπή διαμονή στην φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού.

Τα πάντα είναι δωρεάν

Στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, θα προσφέρονται δωρεάν κατά την παραμονή τους στο χώρο: κουραμπιέδες, μελομακάρονα και γλυκίσματα, χειροποίητα μπισκότα και ξηροί καρποί, παπαδούλες, φρέσκοι χυμοί φρούτων, καφές, τσάι και ζεστό κρασί, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν και ζεστό ψωμί απευθείας από τον ξυλόφουρνο του Καπνικού Σταθμού καθώς επίσης και ζεστές σούπες κάθε βράδυ.

Για τα παιδιά έχουν οργανωθεί διάφορα ομαδικά παιχνίδια - όπως τσουβαλοδρομίες, κρικάκια, πατούσες -, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αφήγηση ενός παραμυθιού ή την προβολή μιας ταινίας, σε κλειστούς, θερμαινόμενους χώρους. Κάθε ημέρα, δε, από το κέντρο της αυλής, θα υψώνεται όπως παλιά το παραδοσιακό αερόστατο.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Χριστουγεννιάτικού Χωριού του Κόσμου 2017.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου Καπνικός Σταθμός Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top