Πέμπτη 13 Αυγ 2020 2:51      

Η αλήθεια για τα ΚΕΠ Κονταριώτισσας και Δίου

Για μεγάλη παραπληροφόρηση που γίνεται από τοπικούς παράγοντες της Κονταριώτισσας σχετικά με το ΚΕΠ  της περιοχής κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος του δήμου Δίου- Ολύμπου,  κ. Διονύσης Φόλιος. Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος, η παραπληροφόρηση ότι  θα σταματήσει τη λειτουργία του το ΚΕΠ  δεν έχει καμία υπόσταση .

 «Ουδέποτε η σημερινή δημοτική αρχή έχει σχεδιάσει ή σκεφτεί κάτι ανάλογο. Απεναντίας, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, έχει σχεδιάσει τη μεταφορά του ΚΕΠ στο κτήριο του Δημαρχείου Κονταριώτισσας, σ’ ένα κτήριο κόσμημα για τον δήμο μας,  στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δημοτολογίου και του Ληξιαρχείου, σχεδιάζοντας έτσι την καλύτερη συνεργασία του ΚΕΠ με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μας, με αποτέλεσμα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση  των δημοτών μας. Κανείς υπάλληλος δε θα μετακινηθεί από τις αρμοδιότητες του ΚΕΠ» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Φόλιος.

  Όσον αφορά για το ΚΕΠ που λειτουργεί στην τοπική Κοινότητα του Δίου και εξυπηρετεί τους δημότες του Δίου και της Καρίτσας αλλά και έναν μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στο ιστορικό Δίον, απαντώντας στις φήμες για τα έξοδα λειτουργίας του, διευκρίνισε ότι τα έξοδα  του ενοικίου επιδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών.  Πρόσθεσε μάλιστα ότι η  λειτουργία του κρίνεται απαραίτητη και χρήσιμη.

Το θέμα ξεκίνησε στα μέσα Οκτωβρίου όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι το ΚΕΠ της Κονταριώτισσας θα μεταφερθεί από το κέντρο του χωριού, στο Δημαρχείο του δήμου Δίου έξω από το χωριό. Τη φήμη αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει ο δήμαρχος κ. Δημόπουλος σε ερώτηση που του απηύθυνε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Κονταριώτισσας κ. Παρασκευή Νάτσιου , κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.. Ο λόγος, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, είναι το πρόβλημα που δημιουργείται λόγω της συνταξιοδότησης ενός διοικητικού υπαλλήλου και η επικείμενη συνταξιοδότηση ενός δεύτερου, και η άμεση αντικατάστασή τους από άλλους υπαλλήλους του δήμου.

Τότε κυκλοφόρησαν έντονα φήμες που έλεγαν ότι η μεταφορά ήταν πρόφαση για να κλείσει το ΚΕΠ και οι υπάλληλοι θα απολυόταν, φήμες, τις οποίες διέψευσε κατηγορηματικά ο αντιδήμαρχος.

ΚΕΠ Κονταριώτισσας Δήμος Δίου - Ολύμπου Αντιδήμαρχος Διονύσης Φόλιος τοπική Κοινότητα Δίου Υπουργείο Εσωτερικών επιδότηση παραπληροφόρηση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top