Κυριακή 24 Μαρ 2019 1:12      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πιερίας στο έργο αντιμετώπισης των κατολισθήσεων

Επιτόπιο έλεγχο στο σημαντικό έργο, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, «αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο 2ο χλμ. της 15ης επαρχιακής οδού Βρύας-Ρητίνης», πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Στέφανο Μπιτόπουλο και τον Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη.

Το έργο

Το έργο  προϋπολογισμού μελέτης  1.200.000,00 ευρώ έχει ως αντικείμενο την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο 2ο χλμ της Επαρχιακής οδού Βρύας-Ρητίνης και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΠΕΔ ιδίων πόρων της ΠΕ Πιερίας.Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδοποιίας, που  δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα,  που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την περιοχή, εξαιτίας του κατολισθητικού φαινομένου.

Συνοπτικά, οι εργασίες που εκτελούνται περιλαμβάνουν την κατασκευή στραγγιστηρίου μήκους 160 μ ανάντι της οδού, τοίχου αντιστήριξης μήκους 54 μ. που θεμελιώνεται σε κεφαλόδεσμο επί 34 φρεατοπασσάλων  Φ 800 μήκους 15 μ.,  ομάδας φρεατοπασσάλων από 22 πασσάλους, έκαστη, Φ800 μήκους 15 μέτρων με κεφαλόδεσμους τις τριγωνικές τάφρους μήκους 50 μ. πριν και μετά τον τοίχο αντιστηρίξεως, επενδυμένων  τριγωνικών τάφρων κατά μήκος της οδού καθώς και δικτύου αγωγών απομάκρυνσης των υδάτων. 

Η κα Μαυρίδου

Για μια οδό σύγχρονη με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας, αποκαθιστώντας το κατολισθητικό πρόβλημα της περιοχής, κάνει λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επισημαίνοντας τη σημασία του έργου για την Πιερία, με γνώμονα τη διευκόλυνση των ασφαλών μετακινήσεων της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πληθυσμού.

Έργα Επαρχιακή οδός Βρύα Ρητίνη Κατολισθήσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top