Σάββατο 23 Μαρ 2019 8:13      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη για το τηλεφώνημα στον Ερντογάν

Η σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης αλλά και για το αν θα έπρεπε να είχε τηλεφωνήσει ο πρωθυπουργός στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησε στην κόντρα κορυφής κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε ουσιαστικά τον πρωθυπουργό να μιλήσει με τον κ. Ερντογάν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, κάτι που εξόργισε τον πρωθυπουργό. «Αφού έχετε δίαυλο επικοινωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο, πρέπει να τον αξιοποιήσετε για να έρθουν το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα οι δύο Ελληνες αξιωματικοί» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Η αναφορά αυτή, προκάλεσε την όργιλη αντίδραση του κ. Τσίπρα. «Όλα όσα είπατε για τους δύο αξιωματικούς δείχνουν την δική σας επιπολαιότητα . Τον Τούρκο πρόεδρο θα τον καλέσω εγώ στο τηλέφωνο όταν κρίνω σε συνεννόηση με το στράτευμα. Είναι ανεύθυνο να βγαίνετε στο ελληνικό κοινοβούλιο και να λέτε γιατί ο πρωθυπουργός δεν το έπραξε αυτό ακόμα. Δεν πρέπει να μετατρέψουμε με ένα σύνηθες επεισόδιο σε μέγα ζήτημα που μπορεί να μας βάλει σε περιπέτειες». 

Αλέξης Τσίπρας Κυριάκος Μητσοτάκης Ταγίπ Ερντογάν

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top