Παρασκευή 25 Σεπ 2020 18:58      

Η «μεταμφίεση» αντισυνταγματικών παραμέτρων του ΕΦΚΑ, δεν λύνει το πρόβλημα !

Εν αναμονή της επίσημης γνωστοποίησης της απόφασης του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας παραμέτρων που εισήγαγε στο ασφαλιστικό πλαίσιο ο νόμος Κατρούγκαλου και η σύσταση του ΕΦΚΑ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Πάρις Μπίλιας, επισημαίνει τα εξής:

«Προφανώς θα τοποθετηθούμε αναλυτικότερα μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ. Ωστόσο, κατόπιν όσων είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας και –κυρίως – μετά τα σχόλια κυβερνητικών στελεχών που ουσιαστικά πιστοποιούν την εγκυρότητα των πληροφοριών, οι Έλληνες μηχανικοί καλούμε την κυβέρνηση, να αναζητήσει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα που η ίδια έχει δημιουργήσει στο ασφαλιστικό σύστημα. Την προτρέπουμε να μελετήσει εκ νέου τις προτάσεις των θεσμικών φορέων εκπροσώπησης του κλάδου, που είναι και θεσμικοί σύμβουλοι της Πολιτείας.

Και της ζητούμε να μην βιάζεται και να μην προεξοφλεί επιλογές “μεταμφίεσης” των όποιων αντισυνταγματικών παραμέτρων της δομής και της λειτουργίας του ΕΦΚΑ, που θα παρατείνουν και θα επιδεινώσουν το πρόβλημα, αντί να το επιλύσουν με τρόπο συμβατό προς τις επιταγές του Συντάγματος.»

ΕΦΚΑ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top