Γράφει η Ελένη Σιδηροπούλου – Τομπουλίδου
- 8 1/2 κ.σ αλεύρι
- 4 φλυτζάνια νερό
- Αλάτι
- 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- Κασέρι η τυρί (Προαιρετικά)
- Κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
- Σε μια κατσαρόλα καίμε το βούτυρο να ροδίσει. Προσθετουμε το νερό με το αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε κυκλικά με γρήγορες κινήσεις να μην σβολιάσει.
- Μόλις τελειώσει το αλεύρι μας το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά λίγο να κοχλάζει να ψηθεί μέχρι να δούμε να κανει φούσκες .Το αποσύρουμε από την φωτιά Και σε αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε κασέρι η τυρί η λιωμένο καλά βούτυρο αγελαδινό
- Με λίγο κόκκινο πιπέρι ..