Δείτε όλη τη συνταγή εδώ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
88γρ. πέννες, ολικής αλέσεως
88γρ. κοχύλια
88γρ. φιογκάκια
1 φυτικό ζωμό, χαμηλό σε αλάτι
4 κουταλάκια (18ml) ελαιόλαδο
6 κουταλιές (90γρ.) κρεμώδες τυρί, χαμηλό σε λιπαρά
4 μέτριες (440γρ.) ντομάτες
1 μεγάλη (119γρ.) κόκκινη πιπεριά
½ (55γρ.) κρεμμύδι, μέτριο
1 κουταλάκι (1,9γρ.) μπαχαρικά all spices
½ κουταλάκι (1,4γρ.) σκόρδο, σκόνη
2640 ml νερό
2 κουταλιές (10γρ.) τριμμένη αναρή, 12% λιπαρά
ΒΗΜΑΤΑ
Βήμα 1
Βράζετε τα μακαρόνια με το νερό και το φυτικό ζωμό. Κόβετε τις ντομάτες και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Βήμα 2
Βάζετε τα λαχανικά σε τηγάνι και προσθέτετε το λάδι.
Βήμα 3
Αφήνετε να σιγοψηθούν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά αλλά να είναι το μίγμα ζουμερό. Προσθέτετε το μισό από το κρεμώδες τυρί και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 4
Κατεβάζετε από τη φωτιά. Στραγγίζετε τα μακαρόνια σε σουρωτήρι και τα ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα.
Βήμα 5
Ανακατεύετε το υπόλοιπο κρεμώδες τυρί και προσθέτετε την κρεμμώδη σάλτσα και ανακατεύετε. Σκορπίζετε την αναρή από πάνω. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.