Γράφει η Ελένη Σιδηροπούλου – Τομπουλίδου
Υλικά
- 1 Κιλό αλεύρι
- 1φ.κ λάδι
- 1φ.κ ξύδι
- 50 γρ μαγιά
- αλάτι
- Νερό χλιαρό
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη
Την αφηνουμε να φουσκώσει και στην συνέχεια την χωρίζουμε σε μπάλες μικρές ίσα ενός πορτοκαλιού.
Ανοίγουμε μία μία μπάλα με τα δάχτυλα μας ομοιόμορφα και αφού έχουμε βάλει το λαδι να ζεσταθεί καλά..τηγανίζουμε και απο τις δυο πλευρες να ροδοκοκκινίσουν
τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα σερβίρουμε ζεστά με μελι ή ζάχαρη!!!
ή με τυρί,κασέρι !
Καλή Επιτυχία
Ελένη Σιδηροπούλου – Τομπουλίδου