Μια εξαιρετικά νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή
Μια εξαιρετικά νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή για ένα cake που…ξεχωρίζει:
Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
330 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
4 αβγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. baking powder
3 κ.σ. κακάο
450 γρ. ωμά παντζάρια τριμμένα
150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Λίγη ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
ΒΗΜΑ 1ο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
ΒΗΜΑ 2ο: Ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
ΒΗΜΑ 3ο: Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά.
ΒΗΜΑ 4ο: Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
ΒΗΜΑ 5ο: Προσθέτουμε το πατζάρι και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια.
ΒΗΜΑ 6ο: Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε μία φόρμα (τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε για 50-60 λεπτά (το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετούμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή).
ΒΗΜΑ 7ο: Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (προαιρετικά).