Παρασκευή 5 Μαρ 2021 21:24      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ - 450 εκατ. άνθρωποι ασθενείς στον κόσμο, 956 χιλιάδες στην Ελλάδα

ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΒΗΤΗ- ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

«Διαβήτης και Εκπαίδευση»  ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από τον  Σύλλογος Διαβητικών Ν. Πιερίας, στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο Εκάβη στην Κατερίνη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, φορείς και αρχές του νομού. Οι βουλευτές Φ. Μπαραλιάκος, Α. Μάνη- Παπαδημητρίου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, οι Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Α. Μυστρίδης, ο αντιδήμαρχος Γ. Νταντάμης εκπροσωπώντας τον δήμο, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Στο πάνελ συμμετείχαν αξιόλογοι επιστήμονες οι οποίοι ανέπτυξαν μία σειρά θεμάτων, που αφορούσαν τον διαβήτη και οι επιπλοκές, η στοματική υγιεινή, η συμβολή της διατροφής και της άσκησης στη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και της υγείας γενικότερα. 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας

Η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Πιερίας κα Σωτηρία Ουσταμπασίδου ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην ημερίδα και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να λυθούν προβλήματα και να γίνουν καλύτερες οι ζωές των ανθρώπων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Όπως ειπώθηκε εκτιμάται ότι περίπου τρεις χιλιάδες άτομα στη Πιερία πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ενώ σε όλη τη χώρα αγγίζουν το ένα εκατομμύριο.

450 εκατ. στον κόσμο, 956 χιλιάδες στην Ελλάδα

« Η εμφάνιση του σακχαρώδη διαβήτη σε μια οικογένεια σημαίνει ότι όλοι πρέπει να προσαρμοστούν για να βοηθήσουν τον άνθρωπο που πάσχει» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) Χρήστος Δαραμήλας και πρόσθεσε πως πρόκειται για μια χρόνια πάθηση που δυστυχώς αυξάνονται τα περιστατικά. «Σήμερα σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα 450 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Στην Ελλάδα είναι 965 χιλιάδες άνθρωποι. Προσπαθούμε να είμαστε κοντά τους, σαν ομοσπονδία μέσω των συλλόγων» τόνισε ο κ. Δαραμήλας. Η ομοσπονδία αποτελείται από 27 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως καθημερινά αυξάνεται η συγκέντρωση και η συσπείρωση των ανθρώπων. Κάθε σύλλογος προσπαθεί να κάνει ότι είναι δυνατόν καλύτερο για την τοπική κοινωνία και βοηθήσει τους ανθρώπους με διαβήτη να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα τους.

«Τρίποντο στην υγεία»

Όπως επισημάνθηκε, η ομοσπονδία υλοποιεί για πρώτη φορά φέτος τη δράση «βάζουμε τρίποντο για την υγεία» και απευθύνεται στον πυρήνα της οικογένειας τα μικρό παιδιά είτε πάσχουν είτε όχι, ώστε να ενημερωθούν για τον σακχαρώδη διαβήτη και να μεταφέρουν τη γνώση αυτή στην οικογένεια τους.

Σακχαρώδης διαβήτης υγεία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top